Tomáš Šuhajda Rôzne

Laborec v Humennom dnes vs. kedysi: 3 hlavné dôvody, prečo vidíte na fotkách tento zásadný rozdiel!

Vonku extrémne horúčavy a brehy Laborca na Sídlisku III zívajú prázdnotou. Ľudia, ktorí sa tam slnia, sa dajú spočítať na prstoch jednej ruky a vo vode sú ešte dvaja... V minulosti to však tak nebolo. Prečo tento obrovský rozdiel, aký môžete vidieť na fotkách?

Ilustračný obrázok k článku Laborec v Humennom dnes vs. kedysi: 3 hlavné dôvody, prečo vidíte na fotkách tento zásadný rozdiel!
Zdroj: Dnes24.sk

Archívna snímka pochádza z propagačných materiálov, ktoré vydal odbor obchodu a cestovného ruchu Okresného národného výboru v Humennom vo Vydavateľstve reklamného podniku ERPO Bratislava v roku 1983. Druhá fotka pochádza z piatka 7.8. 2015, keď ručička teplomera atakovala na slnku 40 stupňov…

Áno, bolo to už dávno, ale prečo až takýto zásadný rozdiel? Toto sú tri hlavné dôvody podľa nášho úsudku:

  • v čase vzniku archívnej fotky nebolo v Humennom k dispozícii kúpalisko
  • boli veľmi obmedzené možnosti cestovania a dovoleniek pri mori
  • ľudia nevlastnili autá v takej miere ako dnes a nebolo jednoduché dostať sa kedykoľvek ani na blízke letoviská ako Domašu či Šíravu

Zdá sa, že dostatočným lákadlom pre ľudí nie sú ani vodné bicykle, člny či po novom aj kajaky, ktoré majú návštevníci RO Laborec možnosť si zapožičať. O nič lepšie nie sú na tom ani víkendy, ba naopak… Laborec jednoducho dnes zrejme neláka.

Čítajte tiež:

Slnenie Humenčanov pri Laborci? Rekreačná oblasť vstúpila do sezóny s novinkou

Laborec v Humennom dnes vs. kedysi
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM