Zuzana Vajayová Krimi

Kvôli požiaru v Hotelovej akadémii dnes evakuovali viac ako 340 ľudí

Viac ako 340 žiakov, učiteľov a pracovníkov Hotelovej akadémie v Humennom muselo v priebehu dnešného dopoludnia opustiť budovu školy kvôli požiaru, ktorý vznikol v priestoroch školskej šatne na prízemí.

Ako TASR informoval Pavol Klabník z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, príčinou jeho vzniku sú pravdepodobne zle uhasené cigarety.

„Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru boli neuhasené ohorky cigariet nachádzajúce sa v sadrokartónovej stene, do ktorej žiaci hotelovej akadémie urobili dieru,“ konkretizoval Klabník.

Kvôli šíreniu dymu do vyšších poschodí objektu nariadil podľa Klabníka veliteľ zásahu evakuáciu žiakov, učiteľov a ďalších zamestnancov školy. Hasiči požiar v krátkom čase zlikvidovali a zadymené priestory odvetrali pootváraním okien. Klabník poznamenal, že k zraneniu osôb nedošlo.

„Veliteľ zásahu informoval vedenie školy o pravdepodobnej príčine požiaru a odporučil mu prijať opatrenia na predchádzanie podobnej situácie v budúcnosti,“ uzavrel Klabník.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM