Rôzne

Kúpalisko v scenérii Vihorlatských vrchov už otvorili: Čoskoro aj kúpanie pod hviezdami!

Športovo-rekreačný areál Barnova Rika v Zemplínskych Hámroch už funguje v letnom režime, pričom od prvého júla je naplánovaný plný režim. A s ním aj...

Ilustračný obrázok k článku Kúpalisko v scenérii Vihorlatských vrchov už otvorili: Čoskoro aj kúpanie pod hviezdami!
Zdroj: TASR

Bazén s dĺžkou 25 metrov ponúka štandardné služby, jeho kapacita predstavuje niečo vyše 100 ľudí. Návštevníci majú k dispozícii tiež detský bazén, saunu, multifunkčné ihrisko, ale aj bufetové zariadenie a iné doplnkové služby. „Plnú sezónu začíname v piatok 1. júla. Otvorené máme vtedy od rána, k dispozícii je aj nočné kúpanie do 22.00 h. Teraz sú otváracie hodiny od 13.00 do 18.00 h,“ uviedol starosta obce Zemplínske Hámre Rastislav Zaremba.

Prečítajte si tiež: Po roku sme sa opäť dočkali: Humenské kúpalisko zahájilo sezónu

Areál, ktorý je umiestnený v scenérii Vihorlatského pohoria, je relaxačným centrom obce. Návštevníci tu majú možnosť nielen kúpania sa, ale aj športovania či grilovania v prírode. Obec Zemplínske Hámre zmenila nevyužívanú lokalitu, kde pred rokmi končil nepotrebný odpad, na oddychový areál Barnova Rika z vlastných zdrojov. Tohtoročná sezóna je ôsmou v poradí, otvorená bude minimálne do konca augusta.

Prečítajte si tiež: V bazénoch na Šírave sa už okúpali prví návštevníci: Pri vstupe na ľudí čakalo prekvapenie

V tejto lokalite sa nachádza viacero zaujímavých miest, ktoré každým rokom priťahujú do Zemplínskych Hámrov stále viac turistov. Či už ide o historickú úzkokoľajku, múzeum alebo hámor, ktorý slúžil na spracovanie železnej rudy.

V minulom roku navštívilo Barnovu Riku denne v priemere 350 ľudí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM