Rôzne

Kto si zaslúži mestské ocenenie? Verejnosť v Humennom môže posielať svoje návrhy

Viete o niekom, kto by si to zaslúžil? Verejnosť v Humennom môže do konca mája zasielať svoje návrhy na mestské ocenenia v roku 2018.

Ilustračný obrázok k článku Kto si zaslúži mestské ocenenie? Verejnosť v Humennom môže posielať svoje návrhy
Zdroj: Dnes24.sk

Aj tento rok sa počas osláv Pamätného dňa mesta Humenné budú odovzdávať mestské ocenenia. Udelené môžu byť čestné občianstvo mesta, cena mesta, cena primátorky mesta, čestné uznanie, ďakovný list či cena dobrovoľník mesta Humenné.

Svoje návrhy na tieto ocenenia môže posielať aj samotné verejnosť, urobiť tak môže najneskôr do 31. mája 2018 do podateľne mestského úradu.

„Dôležitou časťou návrhu je aj zdôvodnenie návrhu na udelenie verejného uznania, najmä výstižné zhodnotenie doterajšej činnosti, za ktorú je navrhované ocenenie, dosiahnuté úspechy, prípadne iné ocenenia či vyznamenania udelené doma a v zahraničí,“ uviedla humenská radnica s tým, že návrh musí okrem iného obsahovať aj súhlas navrhovaného s nomináciou.

Vlani bola Cena mesta za rok 2017 udelená spisovateľovi Milanovi Zelinkovi a paleontológovi Martinovi Kundrátovi, Cenu primátorky získali plastický chirurg Štefan Guzanin, mnohonásobný darca krvi Petr Bialý a najstaršia občianka mesta Alžbeta Šepeľáková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM