Tomáš Šuhajda Rôzne

Krásny nočný pohľad na dominantu mesta: Kaštieľ v Humennom sa dočkal osvetlenia!

Kaštieľ v Humennom sa po rekonštrukcii dočkal osvetlenia. Reflektory pripevnené na pouličné lampy z neho robia pastvu pre oči aj v noci.

Ilustračný obrázok k článku Krásny nočný pohľad na dominantu mesta: Kaštieľ v Humennom sa dočkal osvetlenia!
Zdroj: Dnes24.sk

Bolo to v novembri minulého roka, keď nám do redakcie napísal čitateľ správu, že ho teší rekonštrukcia kaštieľa, o ktorej sme pravidelne informovali. No nikde sa nedočítal, že by malo byť súčasťou rekonštrukčného balíka aj osvetlenie a bola by podľa neho škoda, ak by bol kaštieľ aj po rekonštrukcii ponorený do tmy. Vtedy ešte netušil, že o niekoľko mesiacov na to bude dominanta mesta skutočne osvetlená.

So zaujímavým podnetom sme sa obrátili na Prešovský samosprávny kraj (PSK), ktorý je zriaďovateľom Vihorlatského múzea sídliaceho v renesančnom kaštieli a ktorý tak celú rekonštrukciu zastrešoval. A už vtedy nám hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková potvrdila, že osvetlenie sa pripravuje.

Je tu koniec augusta 2016. A osvetlenie kaštieľa je už realitou. Reflektory pripevnené na pouličných lampách tejto známej humenskej pamiatke tak dodávajú osobité nočné čaro. Veď si pozrite našu fotogalériu.

Nové čaro nočného mesta: Dominanta Humenného vystupuje z tmy!
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM