Rôzne

Kedy je u nich najväčší nával? Zaujímavosti zo zákulisia šíravského thermalparku

Otvorili ho pred dvoma rokmi. Ide o jediné zariadenie svojho druhu v okolí. Prečítajte si zaujímavosti z prevádzky thermalparku na Šírave.

Ilustračný obrázok k článku Kedy je u nich najväčší nával? Zaujímavosti zo zákulisia šíravského thermalparku
Zdroj: TASR

Thermalpark na Zemplínskej šírave zaznamenal v mesiacoch máj až júl 10-% nárast návštevnosti oproti predchádzajúcemu roku. „Už v mesiacoch máj a jún, keď boli prvé veľmi teplé dni, bolo cítiť zvýšený záujem návštevníkov o relax vo vonkajšom prostredí,“ uviedol Juraj Naščák z Thermalparku Šírava. Najvyššiu návštevnosť pociťujú podľa jeho slov vtedy, keď je niekoľko dní pekné počasie a potom príde náhle ochladenie.

Začiatok tohtoročnej sezóny, ktorá sa nesie v znamení 50. výročia začiatku turizmu na Šírave, vníma veľmi pozitívne. „V celej destinácii je viac akcií ako po minulé roky. Sú to festivaly pre mladých, ale aj klasika ako vystúpenie Lúčnice, SĽUK-u a pod.,“ dodal.

Služby, ktoré poskytuje thermalpark, nemajú podľa slov Naščáka sezónny charakter a počas celého roka sú využívané rovnomerne. „Otázna pre nás bola návštevnosť jednotlivých sáun počas horúcich letných dní a či bude mať dostatočný počet návštevníkov chuť a potrebu využiť služby wellness zóny,“ uviedol s tým, že ľudia vítajú túto možnosť, pretože viacerí návštevníci sáun podstatne jednoduchšie zvládajú veľkú zmenu teplôt počas leta.

Večerné zľavnené vstupné využívajú podľa slov Naščáka návštevníci z okolia, ktorí tu prídu po celodennej práci zrelaxovať. „Časť z nich sú turisti, ktorí sú počas dňa na vychádzke alebo na obhliadke okolitých historických pamiatok a večer už majú priestor na oddych," dodal.

Návštevníkov Thermalparku Šírava najviac láka prírodná geotermálna voda. „Počas jarných mesiacov sme pridávali a predstavovali nové kúpele v drevených kadiach, ktoré sú počas leta ponúkané v plnej škále,“ vysvetlil Naščák.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM