Rôzne

Keď sa život nemazná: Hafkáči z Humenného, ktorých osudy vás nenechajú chladnými!

Prečítajte si o osude dvoch psíkov, ktorí to zjavne vo svojom živote nemajú jednoduché. Napriek tomu všetkému v ich očiach vidieť radosť. Schony a Pipo, dvaja hafkáči, ktorí hľadajú nový domov.

Ilustračný obrázok k článku Keď sa život nemazná: Hafkáči z Humenného, ktorých osudy vás nenechajú chladnými!
Zdroj: Dnes24.sk

Mnohí ho už poznáte, niektorí ešte nie. Občianske združenie Pomoc Psom zo Strážskeho. Skupina aktívnych ľudí, ktorí pomáhajú opustených psíkom a to aj z nášho mesta či okolia. A práve nasledujúce riadky budú o takýchto hafkáčoch…

Schony

„Schonyho sme prijali z obce Hažín nad Cirochou, kde sa už niekoľko týždňov túlal. Je po operácii zlomeniny hrudníkovej končatiny,“ opisuje strasti tohto psíka Mirka z OZ Pomoc Psom. Ako prelaďuje na veselšiu nôtu, Schony je podľa nej totálne zlatíčko, rád sa mojká, túli a na dvore toleruje i iných psov aj fenky, i keď… „Na dvore sa cíti ako najväčší pánko, preto ho treba občas usmerniť,“ opisuje ďalej Mirka.

Schony aktuálne žije v dočaske v Strážskom a hľadajú pre neho nový domov. „Ideálny je do bytu ako jediný psík, kde ho budú celé dni škrabkať a mojkať :). Ku starším, rozumným deťom. Po operácii sa pomaly zotavuje, aj keď ešte kríva, je veľmi aktívny a veselý :),“ hovorí o tomto 5–6 ročnom hafkáčovi s úsmevom Mirka.

Pipo

Ani ďalší pes to nemá v doterajšom živote jednoduché. „Pipo bol adoptovaný v júli 2013 u rodinky v Humennom, kvôli veľmi vážnemu zdravotnému stavu majiteľky sa však vrátil k nám,“ opisuje jeho osud Mirka.

Štvorročný Pipo sa mal podľa jej ďalších slov u paničky ako v raji, čo sa okrem iného podpísalo na jeho váhe :). Je zvyknutý byť dnu aj vonku, rád pozeral televízor. Vhodný je aj k iným psom, takisto je zvyknutý na deti. „Ooobrovský maznoško. Hľadáme pre neho láskavý domov v byte alebo v dome s prístupom dnu, je to milý, nenáročný psík. Pipo na vás čaká taktiež v Strážskom,“ dopĺňa Mirka.

Adoptujte si psíka

Ak by ste si chceli adpotovať niektorého z týchto dvoch psíkov, kontaktujte OZ Pomoc Psom: +421 910 161 789, ozpomocpsom(za­vináč)gmail.com.

„Obaja sú odčervení, odblšení, čipovaní, kastrovaní a budú vakcinovaní,“ zakončila Mirka zo spomínaného občianskeho združenia.

Foto: OZ Pomoc Psom

Schony a Pipo: Hafkáči, ktorí hľadajú nový domov
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM