Rôzne

Keď prírodný živel ukáže svoju silu: Vietor na Zemplíne strhával strechy a vytláčal okná! FOTO

Vyčíňanie počasia postavilo do pozoru celú dedinu. Strhnuté strechy z rodinných domov, popadané stromy, oplotenia a dokonca aj vytlačené okná má na svedomí silný vetrisko.

Ilustračný obrázok k článku Keď prírodný živel ukáže svoju silu: Vietor na Zemplíne strhával strechy a vytláčal okná! FOTO
Zdroj: TASR

Prudká búrka postihla v noci na štvrtok zemplínsku obec Hriadky v okrese Trebišov. Silný vietor tam strhol strechy z viacerých rodinných domov a spôsobil ďalšie škody.

„Zobralo úplne štyri strechy z obývaných rodinných domov, ďalšie objekty sú poškodené. Došlo aj k polámaniu a popadaniu stromov, ktoré poškodili ploty, je toho dosť,“ povedal ráno starosta Milan Rohaľ. Strhnuté strechy pri páde ničili aj oplotenie domov. „Vietor bol taký silný, že niekomu aj okná vytlačilo,“ dodal starosta, ktorý v stredu (6.5.) o 21.15 h vyhlásil v obci mimoriadny stav.

 S následkami nočného vyčíňania počasia pomáhali obyvateľom hasiči z Trebišova. „Odstránili a zaistili uvoľnené časti striech, zásah trval do 23.30 h,“ potvrdil košický krajský hovorca Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Tomáš Berzetei.

V obci zisťujú a odstraňujú škody, starosta očakáva zrušenie mimoriadneho stavu ešte v dopoludňajších hodinách.

Foto: ilustračné

Vyčíňanie počasia v dedine na Zemplíne: Silný vetrisko strhával strechy!
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM