Tomáš Šuhajda Rôzne

Keď ich zbadáte, hneď viete, že ste doma: 5 vecí, ktoré dotvárajú tvár Humenného

Humenné je bezpochyby krásne mesto a jeho dominanty na čele s kaštieľom chodia obdivovať i turisti. Pozrite si teraz ale päť úplne iných vecí, ktoré naše mesto z pohľadu domácich už tak nejak tiež vystihujú a keď ich zbadáte, hneď viete, že ste doma.

Ilustračný obrázok k článku Keď ich zbadáte, hneď viete, že ste doma: 5 vecí, ktoré dotvárajú tvár Humenného
Zdroj: Dnes24.sk

Kaštieľ, kostoly, nádherný Park mieru, vynovený park na Sídlisku I, Fontána lásky, skanzen a tak ďalej… Humenné je jednoducho krásne mesto a tieto veci nemôžu chýbať v žiadnom jeho opise. My sme sa však teraz zamerali na menej spomínané charakteristiky súčasného mesta, ktoré vnímajú predovšetkým domáci.

Vianoce po celý rok

Časť vianočnej výzdoby máme v Humennom totiž celoročne. Svetielka sa však samozrejme mimo obdobia Vianoc nerozsvecujú. Dá sa predpokladať, že mesto chce vynechaním jej každoročného inštalovania a odinštalovania šetriť peniaze.

Množstvo krčiem

Bolo by zaujímavé zistiť a porovnať, koľko obyvateľov pripadá na jeden podnik v tom ktorom meste. Humenné už v minulosti bolo preslávené ako mesto, čo krčma to iné pivo, čo pre iné mestá neplatilo a takýto výber nemali. A aj keď teraz je už doba iná a k dostatiu sú takmer všade rôzne pivá, vysoký je počet pohostinských podnikov v našom meste a konkurencia z pohľadu podnikateľov tak výrazná.

Cukrovinky od Ukrajinky

Súčasťou bežného dňa v Humennom sú i na čierno predávajúce Ukrajinky. Stretávať ich môžeme najčastejšie pri budove polikliniky, no natrafíte na nich aj hocikde inde. A zdá sa, že ich ani pokutujúci policajti len tak neodradia.

TU sa veru ťažko parkuje

Poznáte to. Potrebujete si vybaviť vecí v budove úradu práce, kde sídli aj tunajší okresný úrad a na parkoviskách pred budovou i za budovou je v pracovný deň a v pracovný čas väčšinou úplne plno. Šanca zaparkovať tak mizivá. Snáď sa raz dočkáme dňa, kedy tieto parkoviská výrazne odľahčí menší počet nezamestnaných…

Počet polikliník

Nielen množstvom krčiem je Humenné charakteristické. V pomere k počtu obyvateľov aj počtom polikliník. Už to nie je len klasicky veľká poliklinika a detská poliklinika. Zopár ich v posledných rokoch v našom meste totiž vyrástlo.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM