Tomáš Šuhajda Rôzne

Kaštieľ v Humennom čaká v rámci rekonštrukcie ešte niečo: Večerné prechádzky v parku budú mať nové čaro!

Rekonštrukčné práce na humenskom kaštieli sú stále v plnom prúde a lešenie „zdobí“ už aj jeho prednú stranu. Chcete jednu novinku? Kaštieľ po rekonštrukcii nebude pastvou pre oči len cez deň, ale aj v noci.

Ilustračný obrázok k článku Kaštieľ v Humennom čaká v rámci rekonštrukcie ešte niečo: Večerné prechádzky v parku budú mať nové čaro!
Zdroj: Dnes24.sk

„Teším sa zo súčasnej rekonštrukcie kaštieľa v Humennom. Určite to bude skvost. No nikde som sa nedočítal, že by malo byť súčasťou rekonštrukčného balíka aj jeho osvetlenie. Bola by škoda, ak by bol v noci tak ako teraz ponorený do tmy,“ píše sa v e-maili od Maťa, ktorý sme obdržali v redakcii.

Nakoľko sa osvetlenie doteraz naozaj nespomínalo, zisťovali sme ďalšie informácie na Prešovskom samosprávnom kraji (PSK). „Osvetlenie kaštieľa, samozrejme, pripravujeme. Nakoľko sa pôvodne uvažovalo, že rekonštrukcia bude financovaná z európskych zdrojov, osvetlenie z finančných dôvodov nebolo súčasťou projektu,“ uviedla pre Humenné 24 hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Podľa jej slov sa však na osvetlení kaštieľa v rámci rekonštrukčných prác pracuje, pričom všetky kroky sú konzultované s Krajským pamiatkovým úradom. „Plánujeme monochromatické – jednofarebné osvetlenie, pričom sa uvažuje o viacerých variantoch – slávnostné, štandardné osvetlenie…,“ prezradila ďalej V. Fitzeková.

„V tejto chvíli potrebujeme zabezpečiť finančné prostriedky na inštaláciu osvetlenia. Kaštieľ však po rekonštrukcii určite osvetlený bude,“ zdôraznila ešte raz na záver.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM