Tlačové správy

Kandidátka Miroslava Zajcevová: V Humennom by sme sa mali mať tak dobre ako v TEJTO dedinke

Keby bolo keby, boli by sme v nebi. Túto vetu určite všetci dobre poznáte. Opisuje naše premrhané a nevyužité šance mať sa lepšie. Sedí dokonale ako na jednotlivcov, tak aj na celé spoločenstvá ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Kandidátka Miroslava Zajcevová: V Humennom by sme sa mali mať tak dobre ako v TEJTO dedinke
Zdroj: Dnes24.sk

„Keby bol primátorom Humenného posledných 24 rokov pán Jozef Konkoly, každý Humenčan, ktorý chce pracovať, by bol zamestnaný a mladé rodiny by mali kde bývať. Naše krásne mesto by na tom bolo ešte lepšie ako dnes,“ tvrdí odvážne Miroslava Zajcevová, kandidátka na primátorskú stoličku v Humennom.

Že vám meno Jozef Konkoly nič nehovorí? Na tom nie je nič zvláštne. Je to starosta stredne veľkej obce Kechnec na juhu východného Slovenska. „Nemá čarovný prútik, ani miliardy vo švajčiarskej banke. Má ale niečo cennejšie – chuť, vôľu a silu pracovať pre ľudí, ktorí ho za starostu zvolili. Za 24 rokov toho veľa dokázal,“ chváli Zajcevová.

Pritiahol 16 zahraničných investorov

Za Konkolyho úradovania sa postavil v obci Kechnec priemyselný park. Pritiahol do neho zatiaľ 16 investorov a vytvoril 3 000 nových pracovných miest, obec má pri tom cca 1 000 obyvateľov.

Ako ďalej pokračovala Zajcevová, súčasný starosta vybudoval diaľničný privádzač a rýchlostnú komunikáciu R4, nový domov dôchodcov, cintorín, kultúrne centrá, športoviská, založil mládežnícke futbalové kluby, zaviedol do každého domu optický internet a lacný telefón, opravil cesty, chodníky a vjazdy do všetkých domov. „Pre mladé rodiny už postavil a stále stavia nové byty, za ktoré platia mladí ľudia len okolo 130 eur mesačne. Postupne doniesol do obce investície vo výške takmer miliardy eur, to znamená 909 tisíc eur na jedného obyvateľa. Niet divu, že v Kechneci začínajú stavať Aquapark a Európsku integrovanú školu,“ pochvaľuje ďalej Zajcevová.

Drží sa troch princípov

Filozofia starostu Konkolyho je podľa nej jednoduchá a logická. „Po prvé – zabezpečiť ľuďom prácu. Po druhé – hlavne mladým rodinám zabezpečiť dobré bývanie. Po tretie – dať im vzdelanie v škole, ktorá pripraví odborníkov pre firmy v priemyselnom parku. Z obce preto nikto neodchádza, práve naopak. Ľudia v nej míňajú peniaze, ktoré si zarobia v práci a živia tak aj miestne obchody,“ pokračuje.

Miroslava Zajcevová verí, že Humenné potrebuje druhého Konkolyho. „Ak by mal takýto človek k dispozícii mesto, ako je naše Humenné a jeho šikovných a pracovitých občanov, tušíte, ako by dnes vyzeralo? A ako by sa v ňom cítili jeho obyvatelia? Nič nie je stratené, len pár rokov, počas ktorých pracovalo vedenie mesta efektne a nie efektívne. Z nejakých, mne nepochopiteľných dôvodov môžeme stretnúť našich ,,najvyšších“, ako kontrolujú kosenie trávy na sídliskách, či maľovanie lavičiek. Sú na očiach, ale ja by som ocenila, ak by možno menej viditeľne, ale o to aktívnejšie a vytrvalejšie klopali na dvere, za ktorými sú pripravené pracovné príležitosti tak, ako to celú svoju starostovskú kariéru robí starosta Kechneca,“ vraví Zajcevová.

Budúcnosť ako veľká výzva

Jasno má aj v budúcich prioritách nového vedenia mesta po novembrových voľbách. „To, čo malo byť jeho prioritou už niekoľko rokov – hľadanie práce pre Humenčanov. Vytváranie podmienok pre investorov, snaha o ústretovosť podnikateľom a nie politikárčenie, hádky a osočovanie každého, kto má iný názor, čoho sme svedkami už niekoľko rokov. Viete, na pekne namaľovanej lavičke si každý rád posedí, ale určite bude mať lepší pocit, keď si na nej oddýchne pri návrate z práce, ako pri návrate z Úradu práce. Budúcnosť je pred nami ako veľká výzva urobiť veci tak, aby sa, veľké Humenné vydalo na cestu malého Kechneca,“ uzatvára Zajcevová.

(PR) – Za obsah i fotografie preberá zodpovednosť objednávateľ tejto tlačovej správy.

Kandidátka Miroslava Zajcevová: V Humennom by sme sa mali mať tak dobre ako v TE
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM