Tomáš Šuhajda Rôzne

Jedna z najdojímavejších scén vo filme Nezabúdaj na sny: Natočili ju v perle Zemplína, kde sa nachádza zázračný obraz!

Premiéra humenskej filmovej novinky Nezabúdaj na sny sa nezadržateľne blíži. Aj keď väčšina scén bola natočená v Humennom, mnoho ďalších sa odohráva aj v iných okolitých mestách a miestach na Zemplíne. A jedna z najdojímavejších scén sa natáčala na naozaj výnimočnom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Jedna z najdojímavejších scén vo filme Nezabúdaj na sny: Natočili ju v perle Zemplína, kde sa nachádza zázračný obraz!
Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď pomenovanie perla Zemplína sa často používa v spojitosti s viacerými miestami na Zemplíne, rímskokatolíckemu kostolu Narodenia Panny Márie vo Vranove nad Topľou to pomenovanie jednoznačne sedí. Nazývať tento chrám kostolom už nie je celkom správne, v roku 2008 ho totiž Pápež Benedikt XVI. povýšil na baziliku minor.

A teraz info pre tých, čo ju ešte nemali tú možnosť vidieť naživo. Čo je na nej také výnimočné? Pozrite si v galérii fotky z natáčania filmu a uvidíte… Ale nielen to. Práve v roku 2008 ubehlo 300 rokov od chvíle, kedy do chrámu priniesli obraz Panny Márie, ktorý mal roniť krvavé slzy. O 10 rokov neskôr došlo v meste k ničivému požiaru, pri ktorom vyhorel aj kostol. Obraz Panny Márie zostal ako jediný nedotknutý ohňom…

Nielen táto nádherná bazilika sa stala miestom natáčania filmu Nezabúdaj na sny. Vo filme uvidíte aj ďalšie výnimočné miesta v našom okolí, ktoré naozaj stoja za to. Jedným z cieľov filmu je ich ukázať v plnej kráse. Nezabudnite, premiéra je na programe už v pondelok 19. januára o 19:00 v kine Fajn!

Natáčanie v Bazilike Narodenia Panny Márie
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM