Iné športy

Jedinečný futbalový turnaj. Osem tímov vytvorí zápasový kolotoč, 24 hodín nonstop

3 rozhodcovia, 64 hráčov, 84 zápasov, 1176 minút futbalu. V očakávaní stovky gólov. Jubilejný už 20. ročník “Laboreckej 24“ klope na dvere. Pripravené sú i viaceré prekvapenia.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečný futbalový turnaj. Osem tímov vytvorí zápasový kolotoč, 24 hodín nonstop
Zdroj: TASR

Halový futbalový Non-Stop turnaj opäť otvorí svoje brány 26.-27. decembra 2015 v telocvični SOŠ Andyho Warhola v Medzilaborciach. Milovníci futbalu sa môžu tešiť na zážitok zo sledovania boja o víťazný pohár a titul víťaza už 20.ročníka. V desiatkach zápasov 2×7 minút si zmeria sily 8 mužstiev. Slávnostný výkop o 14:00 na Štefana otvorí na celých 24 hodín náruč futbalovej vášni.

“Ani by som nepovedal, že ubehlo už dvadsať rokov,” hovorí hlavný organizátor turnaja Ľubomír Hnatko. “Keď sme sa ako mladí futbalisti z klubu TJ Sokol Vydraň pohrávali s myšlienkou spestriť vianočné sviatky futbalom, netušili sme, že sa z toho stane dlhoročná tradícia. Ale stalo sa. Počas tých dvoch desaťročí sa z našich malých detí stali dospelí ľudia, tí mladší z organizačného tímu sa oženili a založili si rodiny. Dojalo ma, keď som si pri 17.ročníku uvedomil, že na palubovku nastupujú mladí futbalisti, ktorí v čase prvého ročníka ešte neboli na svete. Teraz je to už samozrejmosť.“

Pre verných fanúšikov i všetkých účastníkov turnaja si organizátori pripravili príjemné spestrenia. “Spomienkový darček namiesto vstupenky, vystúpenie mažoretiek, tombola so zaujímavými cenami, žongléri s loptami… A samozrejme, chutná narodeninová torta,” vymenúva Ľubomír Hnatko. Návštevníci sa tak majú na čo tešiť. Vďaka tomu, že turnaj sa koná medzi sviatkami, mnohí rodáci z mesta Rusínov sa v tom čase vracajú domov k príbuzným. Telocvičňa sa tak stáva zároveň aj miestom milých stretnutí.

Informácie pre Humenné 24 poskytla Andrea Rimová.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM