Rôzne

Je rozhodnuté: Kto v Humennom získa ocenenie Športovec roka za rok 2017?

Tajná voľba mestských poslancov rozhodla o tom, komu budú za uplynulý rok udelené ceny Športovec roka, Športový kolektív roka a Cena za rozvoj a podporu športu.

Ilustračný obrázok k článku Je rozhodnuté: Kto v Humennom získa ocenenie Športovec roka za rok 2017?
2
Galéria

Od roku 2014 sa v Humennom každoročne udeľujú ocenenia Športovec roka, Športový kolektív roka a Cena za rozvoj a podporu športu.

Na udelenie ceny Športovec roka za rok 2017 boli na Mestský úrad doručené 2 návrhy, 1 návrh na cenu Športový kolektív roka a na udelenie Ceny za rozvoj a podporu športu boli doručené 4 návrhy, z toho sa jeden z navrhovaných sám vzdal a nefiguroval v tajnej voľbe poslancov, ku ktorej došlo v stredu na zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Humennom.

Športovec roka

A táto tajná voľba rozhodla o tom, že ocenenie Športovec roka za rok 2017 bude udelené Martinovi Hyškovi. Druhým navrhovaným bol nohejbalista Lukáš Gabák.

Martin Hyška od svojich 8 rokov až dodnes preteká v alpských disciplínach zjazdového lyžovania za klub HLK – Humenský lyžiarsky klub v Humennom. Počas juniorského obdobia sa niekoľkokrát stal Majstrom Slovenska v kategórii juniorov a v roku 2013 dokonca vicemajstrom Slovenska v kategórii mužov v slalome hneď za víťazným Adamom Žampom. Je členom mužskej reprezentácie SR v zjazdovom lyžovaní.

Športový kolektív

Nad ocenením Športový kolektív nemuseli poslanci pri hlasovaní dlho rozmýšľať, keďže návrh prišiel len jeden a to na FK Humenné – U15. Svojou voľbou tento návrh mohli len potvrdiť, čo sa aj stalo.

Táto generácia humenských futbalistov vyhrala druhú ligu vekovej kategórie U-15 a zabezpečila tak 1. Ligu pre všetky žiacke vekové kategórie FK Humenné od U-9 až po U-15 a tiež licenciu Útvaru talentovanej mládeže od SFZ na 3 roky.

Cena za rozvoj

Cenu za rozvoj a podporu športu dostane Michal Mihálik. Ten sa aktívne venoval kulturistike, džudu, požiarnickému športu či cyklistike. V Humennom založil klub karate, ktorý vedie dodnes a jeho zverenci dosiahli rôzne úspechy na slovenských, európskych aj svetových šampionátoch. Okrem karate cvičí aj ČCHI KUBG (QI GONG) a TABAKA.

Ďalšími navrhovanými boli Marián Mihok a Martin Polák.

Titulné foto: ilustračné

FOTO z archívu: Toto je humenský Športovec roka 2017
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM