Rôzne

Jarmok na námestí nebol v Humennom jediný: Na TOMTO mizol tovar z pultov rýchlosťou blesku!

Nápaditá vianočná výzdoba, bohatý výber výrobkov, ktoré vznikli jedinečným spôsobom, rozvoniavajúce medovníky, vianočná kaviareň, kultúrny program a čítajte, čo ešte ponúkol už 8. ročník tradičného Kudlovského jarmoku.

Ilustračný obrázok k článku Jarmok na námestí nebol v Humennom jediný: Na TOMTO mizol tovar z pultov rýchlosťou blesku!
Zdroj: Dnes24.sk

Akcia, ktorá sa stala srdcovou záležitosťou žiakov i učiteľov na ZŠ Kudlovskej. V stredu sa na pôde školy uskutočnil už 8. ročník Kudlovského jarmoku, na ktorom sa zišli rodičia, starí rodičia, bývalí žiaci, škôlkari aj hostia…

Nákupné stánky na 1. poschodí

Chodby a triedy žiarili nápaditou vianočnou výzdobou. Nákupné stánky na 1. poschodí ponúkali kupujúcim návštevníkom bohatý výber výrobkov. Všetko, na čom spočinul zrak návštevníkov, vyhotovili z odpadových a prírodných materiálov šikovné ruky žiakov a učiteľov. Symbolické ceny zaručili, že ponúkaný tovar mizol z pultov rýchlosťou blesku.

Nechýbala vianočná kaviareň

Všade rozvoniavali čerstvo upečené vianočné oplátky, medovníky, káva i čaj zo stále plnej vianočnej kaviarne. Komornú vianočnú náladu dopĺňali blikajúce svetlá sviečok a lákavá vôňa vianočného pečiva, ktoré pripravili starostlivé mamky žiakov.

Kultúrny program

Súčasťou bol, ako inak, aj kultúrny program, v ktorom sa vyučovalo v Anjelskej škole s poslušnými aj nezbednými žiakmi. Tí sa pripravovali na najkrajšie sviatky v roku – Vianoce a predviedli všetkým nielen to čo sa naučili, ale aj svoje talenty.

Školská jedáleň sa zmenila na veselé detské kino, kde malí škôlkari so zatajeným dychom sledovali vianočné príbehy. Steny pokryl jeden dlhokánsky list Ježiškovi, na ktorý deti prilepovali svoje nakreslené tajné želania.

Živý betlehem

Kudlovský jarmok obohatil aj živý betlehem, ktorý pripravili žiaci deviateho ročníka. Celé 2. poschodie ovládol pracovný duch tvorivých dielní pod záštitou projektu Zelená škola. Každý si mohol vyskúšať ozdobovanie perníkov, pletenie z papiera, vytváranie vianočných stromčekov, výrobu náramkov, drôtených šperkov a voňavých vankúšikov z bylinkovej záhradky.

Za symbolické ceny sa dali nakúpiť hračky a knihy na burze, ktorú pripravili žiaci, aby hračkou a knihou, ktorú už nepotrebujú, potešili niekoho iného.

Dievčatá si prišli na svoje

Najväčší záujem dievčat priťahoval kútik, v ktorom si mohli dať upraviť a prifarbiť vlasy, tvár a nechty. To všetko zvládali žiačky, ktoré navštevujú počas roka krúžky s podobným zameraním.

Chodby a schodište sa zmenili na výstavu 3D výrobkov – symbolov Vianoc z odpadového materiálu, ktoré vytvárali žiaci v rámci Projektu Comenius.

Zábava aj netradiční hostia

Preskoky švihadlom, lovenie papierových rybiek, hádzanie šípok a 1. ročník chlapčenského turnaja v stolnom futbale boli prichystané pre všetkých, ktorí už nakúpili a vychutnali si jarmočnú atmosféru, a tak sa mohli aj zabaviť.

Správa o Kudlovskom jarmoku sa dostala aj do záchytného tábora. O našich sviatkoch sa dozvedeli deti zo Somálska, ktoré prijali pozvanie a zo svojej návštevy si odniesli zážitky aj vianočný perník.

Ako dodali organizátori na záver, veľké poďakovanie za realizáciu skvelého dňa patrí vedeniu školy, všetkým učiteľom i vychovávateľkám, žiakom, rodičom, kuchárkam, upratovačkám, pánovi školníkovi i pozvaným hosťom, lebo bez nich by tento deň nebol zážitkom, na ktorý sa tak ľahko nezabúda.

Informácie a foto pre Humenné24 poskytol organizačný výbor Kudlovského jarmoku.

8. ročník Kudlovského jarmoku
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM