Marcel Mojžiš Rôzne

Jar v Humennom? Napadnúť môže až 20 cm snehu

Hoci tu už máme jar, zďaleka to tak nevyzerá. Perinbaba by dokonca u nás opäť mala potiahnuť šichtu. V okrese Humenné by malo napadnúť miestami dokonca 10 až 20 centimetrov nového snehu.

Ilustračný obrázok k článku Jar v Humennom? Napadnúť môže až 20 cm snehu
Zdroj: Webnoviny.sk

Jarné počasie? Zabudnite. Namiesto teplého vzduchu a belasej oblohy sa skôr pripravte na oblaky a dokonca opäť aj padajúce vločky. Počasie opäť bude nepokojné a meteorológovia pre Humenné a okolie dokonca vydali hneď tri výstrahy!

Sneženie…

Výstrahou prvého stupňa Slovenský hydrometeorologický ústav varuje náš okres pred snežením, s ktorým by sme mali rátať od dnes večera až piatka 18:00 hod. Napadnúť miestami môže aj 10 až 20 cm nového snehu. „Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu nie je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ zdvíhajú varovný prst meteorológovia.

S očakávaným padaním vločiek z oblohy je spojená i ďalšia výstraha. Tá nás varuje pred snehovými jazykmi či závejmi. Na vozovkách sa môžu vytvárať od dnešej polnoci až do zajtra večera. Ak budete sadať za volant, mali by ste si preto dať zvýšený pozor. To však nie je všetko.

…Aj vetrisko

Pripraviť by sme sa mali aj na vetrisko, ktoré dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 17 – 23 m/s. Tá už podľa SHMÚpredstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM