Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Jánska paráda neďaleko Humenného: Bude vatra, čarodejnice, plavba a nielen to!

Neďaleko od nás môžete zažiť atraktívne jánske podujatie, ktoré bude skutočným zážitkom. Čo sa chystá? Študujte program.

Ilustračný obrázok k článku Jánska paráda neďaleko Humenného: Bude vatra, čarodejnice, plavba a nielen to!
Zdroj: Dnes24.sk

Šermiari aj alchymista

Obec Vinné v spolupráci s Terrou Incognitou a Košickým samosprávnym krajom pozývajú na už 4. ročník podujatia Jánske ohne nad Šíravou. To sa uskutoční 24. júna. Akcia tradične ponúkne program pre celé rodiny. Už popoludní odštartuje spoločný výstup na Viniansky hrad v doprovode šermiarov.

Na hrade ľudí privítajú hradný pán alchymista so svojimi čarodejnicami, remeselníci a pre dospelých je pripravená ochutnávka vína. Zároveň sa popoludní bude odohrávať aj pri Vinianskom jazere. V programe je viacero zaujímavých bodov, napríklad farma so živými zvieratami, jazdy na koni, kolotoče, skákací hrad či detský kútik.

Večerná plavba

Návštevníkov Jánskych ohňov vo Vinnom určite zaujme aj časť hodnotných exponátov pochádzajúca z Giratového múzea v Sobranciach. Deti potešia tiež bosorky, ktorí im budú rozdávať svetielkujúce predmety.

„Ako bude slnko klesať k horizontu, priblíži sa hlavný program – večerná plavba vysvietenou loďou a zapálenie svätojánskej vatry. Svätojánsku atmosféru dotvoria aj svetielkujúce balóny plávajúce na hladine Vinianskeho jazera,“ prezradili organizátori.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM