Rôzne

Investícia za takmer 82 000: Rekonštruujú medzigarážové priestory na Laboreckej

V Humennom prebieha tretia etapa rekonštrukcie medzigarážových priestorov a to na Laboreckej ulici. Samospráva investuje takmer 82 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Investícia za takmer 82 000: Rekonštruujú medzigarážové priestory na Laboreckej
Zdroj: Dnes24.sk

Realizácia tejto etapy sa podľa slov Michaely Dochánovej z tlačového referátu mesta začala koncom septembra. „Zemné práce pozostávali z odstránenia jestvujúcich asfaltových, betónových a kamenných krytov pôvodných plôch a z prípravy podkladu pre uloženie nových vrstiev spevnenej plochy,“ uviedla.

Tá je realizovaná z tvárnic hrúbky 80 milimetrov, ktoré sú uložené na podklade zo zhutneného štrkopiesku a drveného kameniva. „Súčasťou stavebných prác je aj uloženie nových betónových obrubníkov do lôžka z prostého betónu o dĺžke 75 metrov,“ vysvetlila Dochánová. Podľa jej slov vzniknutý stavebný odpad ako sutina a vybúrané hmoty pracovníci v súlade so zákonom o odpadoch priebežne vyvážajú na skládku.

Výstavba radových garáží sa začala ešte koncom 60. rokov. „Už vtedy humenská radnica zvažovala na základe podnetov od občanov úpravu týchto plôch s cieľom zamedzenia šírenia prašnosti, vzniku rozsiahlych kaluží dažďovej vody po výdatnejších zrážkach a s tým spojeného vynášania blata z medzigarážových priestorov na cestu,“ podotkla Dochánová.

Rekonštrukcia sa teda rozdelila do niekoľkých etáp. Prvá začala v roku 2008, druhá pred dvoma rokmi. V súčasnosti realizovaná etapa by mala byť hotová do konca októbra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM