Rôzne

Humenský poslanec Jozef Babják sa pýta: Kedy dostanú športovci schválené dotácie?

Mestské zastupiteľstvo v Humennom schválilo 24.3. 2014 rozdelenie dotácií na podporu mládežníckeho športu pre športové kluby a CVČ Dúha v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku Humenský poslanec Jozef Babják sa pýta: Kedy dostanú športovci schválené dotácie?
Zdroj: Dnes24.sk

„Už predtým komisia školstva, mládeže a športu rozdelila pridelené prostriedky na základe predložených žiadostí. Športové súťaže v týchto dňoch vrcholia alebo už skončili. Klubom by určite pomohlo, keby aspoň časť pridelených prostriedkov mohli použiť pre mládežnícke družstvá aj pre súťaže jednotlivcov napríklad na zabezpečenie ich účasti na majstrovstvách Slovenska či v prebiehajúcich súťažiach,“ hovorí poslanec mesta Jozef Babják.

„Dva mesiace uplynuli a vedenie mesta, zrejme pod ťarchou iných povinností, sa zatiaľ nedostalo ani k príprave zmlúv o poskytnutí dotácie, nie to ešte k úhrade dotácie. Veď kluby a rodičia si nejako pomôžu. Problémy s prideľovaním dotácií vznikli len v posledných troch rokoch. Je to náhoda alebo úmysel? Na sľúbenú odpoveď čakám už dva týždne od prednostu Mestského úradu. Skôr ako sofistikovaná odpoveď prečo športovci doteraz nedostali dotácie, by ich potešili prostriedky na účtoch združení a klubov,“ dodáva Babják.

O reakciu sme požiadali aj tlačový referát Mestského úradu v Humennom.

„Vzhľadom na to, že športové kluby sú dlžníkmi Správy rekreačných a športových zariadení, ktorá je príspevkovou organizáciou mesta Humenné, SRaŠZ postúpila pohľadávky, ktoré má voči športovým klubom, na mesto Humenné. Príprava a administrácia týchto zmlúv trvá istý čas. Až po uzavretí predmetných zmlúv môže mesto podpísať zmluvy so športovými klubmi, ktoré sú pripravené a následne jednostranne započítať postúpené pohľadávky voči športovým klubom. Týmto postupom mesto Humenné znižuje pohľadávky SRaŠZ a rovnako zabezpečuje transparentné nakladanie s financiami od daňových poplatníkov – občanov mesta Humenné,“ uviedla hovorkyňa mesta Michaela Slivková Kirňaková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM