Krimi

Humenskí policajti sa obracajú k ľuďom: Dôležité apely pre verejnosť!

Teraz je dobré zbystriť pozornosť. A to skôr než nebude neskoro a neostanú vám iba oči pre plač. Prečítajte si apely humenskej polície.

Ilustračný obrázok k článku Humenskí policajti sa obracajú k ľuďom: Dôležité apely pre verejnosť!
Zdroj: Dnes24.sk

Najkrajšie sviatky v roku sa nezadržateľne blížia. Toto obdobie však môže lákať aj dlhoprstých. Pri tejto príležitosti sa Okresné riaditeľstvo Policajného zboru (OR PZ) v Humennom (pod ktoré spadajú okresy Humenné, Snina, Medzilaborce) obracia na ľudí s dôležitými radami.

„Polícia každoročne zaznamenáva v tomto období nárast majetkovej trestnej činnosti, najmä vreckových krádeží, krádeží vlámaním do obchodov, do nákupných centier, ako aj krádeží vecí z áut,“ informuje OR PZ.

Podľa humenských policajtov využívajú vreckoví zlodeji najmä situácie, kde je veľký počet ľudí a spoliehajú sa na anonymitu. Vyhľadávajú zväčša také miesta, kde majú väčšiu šancu stratiť sa v dave. „Svoje obete si vyberajú spravidla podľa veku, predpokladanej fyzickej zdatnosti, okolia (kamerové systémy) a možnosti rýchleho úniku. Skúsený vreckár vie kabelku, či vrecká prehľadať v priebehu niekoľkých sekúnd, preto si počas nákupov nenechávajte svoje peňaženky na vrchu kabeliek zavesených na pleci, alebo iných miestach, ktoré sú pre zlodeja ľahko prístupné. Peniaze nepatria ani do zadného vrecka nohavíc,“ dvíhajú policajti varovný prst.

Polícia taktiež upozorňuje ľudí, aby v blížiacom sa predvianočnom období nenechávali žiadne cennosti vo svojich zaparkovaných vozidlách. „Pri opustení svojho motorového vozidla, hoci len na krátky čas, nenechávať na sedadlách kabelky, tašky, mobilné telefóny, či iné cenné predmety,“ zdôrazňuje OR PZ v Humennom.

Muži zákona taktiež vyzývajú občanov k zvýšenej opatrnosti pri prechodoch na cestách a k vzájomnej tolerancii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM