Tomáš Šuhajda Iné športy

Humenské plavecké nádeje na pretekoch v Srbsku: Balkánskej konkurencie sa nezľakli

Na medzinárodných pretekoch v Srbsku ŠARENGRADSKI KUP štartovali aj 4 mladé humenské plavkyne. V silnej medzinárodnej konkurencii sa netratili a všetky si domov doniesli medaily!

Ilustračný obrázok k článku Humenské plavecké nádeje na pretekoch v Srbsku: Balkánskej konkurencie sa nezľakli
Zdroj: Dnes24.sk

Plavecký oddiel NAPREDAK Kruševac pozval minivýpravu štyroch dievčat pod vedením trénerov Tomahogha a Pencáka na významné preteky, už s dobrým renomé na celom Balkáne. To dokazuje účasť 511 pretekárov z piatich krajín. Dve slovenské družstvá plavcov z Humenného a Rimavskej Soboty 4. mája 2013 v 5O metrovom bazéne sa stretli s plavcami 27 klubov zo Srbska, 6-tich z Bulharska, troch z Macedónie a dvoch z Bosny a Hercegoviny.

Vynikajúce úspechy

Štyri talenty z Humenného sa nezľakli balkánskej konkurencie a všetky si domov doniesli medaily z týchto pretekov. Najúspešnejšou už tradične bola Lenka Melničáková, ktorá získala medaily pri všetkých svojich štartoch. Zlato na 50 m prsia, striebro 50 m motýlik a dva bronzové medaily z 200 m voľným spôsobom a za štafetu 4 × 50 m polohové preteky. Lea Diničová vyplávala striebro 50 m voľným spôsobom, bronzové medaily na 200 m voľným spôsobom a v štafete 4 × 50 m polohové preteky. Nina Vološinová získala bronzovú medailu za štafetu a dve štvrté a jedno piate miesto v individuálnych disciplínach 200 m voľný spôsobom, 50 m voľným spôsobom a 50 m motýlik. Daniela Gribaničová má bronz zo štafety a štvrtým miestom na 50 m voľným spôsobom i piatym na 50 m znak potešila svojich trénerov.

Aj napriek takmer 900 kilometrovej vzdialenosti a náročnej ceste dievčatá zvládli preteky na výbornú, za čo im patrí veľký obdiv. Úspešne reprezentovali nielen svoj plavecký klub ale zviditeľnili aj mesto Humenné a Slovenskú republiku.

Mesto Kruševac v skratke

Priemyselné mesto Kruševac je významným výrobcom pneumatík na Balkáne a od hlavného mesta Belehradu je vzdialené okolo 200 km smerom na juh. Zakladateľom mesta je cár Lazar, ktorý pred bitkou na Kosovom poli na území dnešného mesta postavil vojenský tábor, ktorý sa neskoršie stal základom tohto mesta.

Zdroj: Plavecký klub Chemes Humenné

Humenské plavecké nádeje na pretekoch v Srbsku
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM