Iné športy

Humenské atletické nádeje vo výbere Východu: Ako si počínali medzi najlepšími?

Výbery najlepších atlétov v dorasteneckých kategóriách sa stretli v Dubnici nad Váhom. Východ pritom zastupovali aj talenty z humenských atletických klubov.

Ilustračný obrázok k článku Humenské atletické nádeje vo výbere Východu: Ako si počínali medzi najlepšími?
Zdroj: Dnes24.sk

Na tento stret atletických výberov Východu, Stredu, Západu a Bratislavy vycestovali z Humenného Tomáš Matuščák, Ivana Švigárová, Diana Žinčáková, Tamara Ivančová (1. AK Humenné) a Veronika Kopčáková (ABC Humenné).

Tomáš v behu na 100m skončil časom 11,44 s na štvrtom mieste a v behu na 200m si vynikajúcim finišom vybojoval druhé miesto časom 23,11 s. Pre Tomáša to boli oficiálne osobné rekordy. Škoda behu na 100m, kde Tomáša pripravila taktická chyba o lepšie umiestnenie a čas.

Diana bežala sto metrov a časom 13,83 s a skončila na 9. mieste a vo švédskej štafete 100–200–300–400m skončili Východ dievčatá na druhom mieste, kde Diana bežala 300m.

Ivana a Tamara sa predstavili vo svojich disciplínach a to v behu na 800m. Lepšie si počínala Tamara a časom 2:32,41 skončila na štvrtom mieste a Ivana tesne na piatom mieste časom 2:35,58. Pre obidve dievčatá to boli osobné rekordy.

Veronika sa predstavila v skoku do diaľky a výkonom 434 cm skončila na deviatom mieste. V trojskoku si vytvorila osobný rekord 9,40 a skonči­la piata.

Celkovo skončil výber Východu na tretom mieste pred Bratislavou. Na lepšie umiestnenie chýbali chlapci a dievčatá, ktorý boli zranení alebo mali iné povinnosti.

Informácie a foto pre náš spravodajský portál poskytol tréner Marek Lučka. Na snímke humenské dievčatá s trénerom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM