Rôzne

Humenská samospráva vyčlenila peniaze hasičom: Touto sumou chcú podporiť nákup vybavenia

Mesto Humenné uzavrelo koncom roka 2015 s Krajským riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Prešove dohodu o vzájomnej spolupráci.

Ilustračný obrázok k článku Humenská samospráva vyčlenila peniaze hasičom: Touto sumou chcú podporiť nákup vybavenia
Zdroj: TASR

Podľa slov Michaely Dochánovej z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom je predmetom tejto dohody plnenie úloh mestského hasičského zboru pri zdolávaní požiarov a vykonávaní záchranných prác pri živelných pohromách a iných mimoriadnych udalostiach na území mesta Humenné v spolupráci s humenskou radnicou.

„Radnica na základe tejto spolupráce s Okresným riaditeľstvom HaZZ v Humennom zabezpečuje a poskytuje materiálno-technické vybavenie, hasičskú techniku, vecné vybavenie, ako aj ostatné prostriedky pre plnenie úloh HaZZ. Toto zabezpečenie vybavenia sa deje formou finančnej podpory, ktorá sa schvaľuje Mestským zastupiteľstvom v rozpočte na príslušný kalendárny rok,“ uviedla Dochánová.

Kým v uplynulých rokoch šlo o sumu 5 000 eur, tento rok Mesto podporilo hasičov na vybavení sumou vo výške 8 000 eur, a to schválením dotácie Mestským zastupiteľstvom v stredu 21. februára 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM