Rôzne

Humenská radnica chce občianske poriadkové služby: Plánuje zamestnať 8 ľudí

Humenská samospráva má záujem o Miestne občianske poriadkové služby. V prípade schválenia žiadosti o nenávratný finančný príspevok by mali začať fungovať už na jeseň.

Ilustračný obrázok k článku Humenská radnica chce občianske poriadkové služby: Plánuje zamestnať 8 ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

Výzvu vyhlásilo Ministerstvo vnútra SR v spolupráci s Úradom splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. Spolufinancovaná je zo zdrojov Európskeho sociálneho fondu. MOPS sú zamerané na prostredie s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít (MRK), nadviažu na program rómskych občianskych hliadok.

Ciele projektu

Cieľom predkladaného projektu je podľa dôvodovej správy podporiť rozvoj ľudských zdrojov, celoživotného učenia a ich plnohodnotného začlenenia sa na trh práce s dôrazom na zlepšenie ich sociálnej situácie. Zámerom je okrem iného zvýšiť finančnú gramotnosť, ale aj zamestnanosť predovšetkým MRK. Medzi ďalšie ciele projektu patria zníženie páchania protispoločenských konaní, udržiavanie verejného poriadku a štandardnej kvality životného prostredia na území mesta, ale aj zabezpečenie ochrany detí a mládeže pred negatívnymi javmi a prevencia konfliktu medzi menšinou a väčšinou.

Odklepnuté poslancami

„Dĺžka trvania realizácie projektu je 36 mesiacov s predpokladaným začiatkom v septembri 2017. Výstupom projektu bude vytvorenie ôsmich pracovných miest pre členov MOPS,“ uvádza sa v dokumente.

Celkové oprávnené výdavky projektu sú vo výške viac ako 200 000 eur. Mestské zastupiteľstvo v Humennom na svojom 15. zasadnutí okrem predloženia žiadosti schválilo tiež zabezpečenie 5-% spolufinancovania, ale aj zaistenie finančných prostriedkov na prípadné neoprávnené výdavky projektu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM