Tomáš Šuhajda Rôzne

Humenská komédia už čoskoro aj na DVDéčkach: Takto hodnotí film odborníčka

Stálo to za to. Prvý humenský film, ktorý tu natočil tím mladých ľudí na čele s Danielom Kontuľom. O jeho premiéru v Kine FAJN, ktorá sa uskutočnila 15. októbra, bol obrovský záujem a kino praskalo vo švíkoch. Film už bude čoskoro v predaji aj na DVD!

Ilustračný obrázok k článku Humenská komédia už čoskoro aj na DVDéčkach: Takto hodnotí film odborníčka
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé reakcie návštevníkov kina boli veľmi pozitívne. Film dokázal ľudí zaujať a preplnenou sálou sa často ozýval aj hlasitý smiech. Romantická komédia Stálo to za to všetkých prekvapila.

Zaujímavý je však aj odborný pohľad na tento film, ktorý si pozrela a zhodnotila Jana Žjak, absolventka VŠMÚ a v súčasnosti aj doktorandka v odbore a autorka viacerých filmových projektov.

„Stredometrážny film Stálo to za to je úprimné filmové dielo, ktoré sa na nič nehrá. Je vytvorený mladými ľuďmi a je určený pre mladých ľudí. Hlavná téma osobnej straty je odľahčená komediálnymi prvkami, ktoré fungujú a sú zábavné. Klasická lovestory je prvok, ktorý nás chytí a americkým spôsobom drží v napätí aj keď je happy-end všetkým zjavný. Film má svoje technické a dramaturgické slabé stránky, ale vzhľadom na amatérskych tvorcov divák im tieto nedostatky môže odpustiť – tvorcovia divákovi ponúkli veľmi vtipné situácie, ktoré si zoberie so sebou z kina domov. Herecké výkony sú niekedy nezvládnuté, ale herectvo hlavných hrdinov je dostatočne presvedčivé na to, aby sme príbehu uverili a nechali sa viesť. Prvotina Daniela Kontuľa, ktorý zvládol všetky kreatívne filmové profesie sám bez seriózneho filmového vzdelania je príjemný film, ktorý napĺňa svoju funkciu – zabaviť diváka.“

O spustení predaja DVD s filmom Stálo to za to vás budeme informovať na portáli Humenné24.

Foto: Facebook.com/E­voSense

STÁLO TO ZA TO: Vonku je oficiálny TRAILER k filmu!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM