Samospráva

Humenská Galéria: Radnica ju chce zrekonštruovať z fondov EÚ

Mesto Humenné sa bude uchádzať o zdroje Európskej únie, ktoré plánuje využiť pri rekonštrukcii objektu galérie. Rozhodli o tom na pondelkovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva humenskí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Humenská Galéria: Radnica ju chce zrekonštruovať z fondov EÚ
Zdroj: Dnes24.sk

Žiadosť o nenávratný finančný príspevok (NFP) z fondov EÚ bude adresovať radnica Ministerstvu pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktoré je riadiacim orgánom pre Regionálny operačný program (ROP), prioritná os 3 – posilnenie kultúrneho potenciálu regiónov a infraštruktúra cestovného ruchu.

„Projekt bude riešiť stavebné úpravy budovy Galérie mesta Humenné, ktoré zabezpečia jednak zlepšenie energetickej hospodárnosti budovy, bezbariérovosť a lepšiu využiteľnosť priestorov budovy pre galerijnú činnosť,“ uvádza sa v stanovisku radnice. Mesto musí podať žiadosť o NFP na príslušné ministerstvo do 8. apríla tohto roka.

Stavebné úpravy priestorov galérie, ktorá je situovaná pri mestskom amfiteátri, si podľa predbežných odhadov radnice vyžiadajú približne 250 000 eur. Mesto by sa v prípade finančnej podpory projektu zo strany Európskej únie podieľalo na nákladoch rekonštrukcie piatimi percentami.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM