Tomáš Šuhajda Krimi

Humenným sa šíria dych vyrážajúce reči: Priamo v obchode vraj chceli uniesť ženu!

Mestom Humenné sa v týchto dňoch šíria šokujúce reči, podľa ktorých v obchode s textilom malo dôjsť k pokusu o únos ženy. Niektorí obyvatelia si to začali spájať s obchodom s bielym mäsom. Do redakcie sme dostali niekoľko správ, kde sa ľudia pýtajú, čo sa deje...

Ilustračný obrázok k článku Humenným sa šíria dych vyrážajúce reči: Priamo v obchode vraj chceli uniesť ženu!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Manželka ide nakupovať tesne pred záverečnou do obchodu s textilom. Manžel na ňu čaká pred vchodom. Po chvíli ide predavač obchod zatvoriť. Manžel sa márne snaží vysvetliť, že dnu je jeho manželka. Privolá ochrancov zákona a tí ju našli zviazanú v krabici s vyholenou hlavou a pod vplyvom omamných látok…“

Tak toto je jedna z verzií, ktoré sa s nepatrnými rozdielmi šíria po meste. Informácie sme overovali priamo na polícii. A – našťastie – ide len o vymyslenú fámu. Humenčania si tak môžu vydýchnuť. „Vami zaslané a nami preverené informácie sú nepotvrdené,“ znie stručná a jasná odpoveď v podaní krajskej policajnej hovorkyni Jany Migaľovej.

Mimochodom, práve tento vyššie spomenutý príbeh, patrí v poslednom čase medzi najrozšírenejšie tzv. hoaxy na Slovensku. Len nedávno sa šíril aj v Žiline či v Nitre.

Čo je hoax?

Hoax (anglické slovo hoax označuje podvod, žart) je podľa Wikipédie predovšetkým prostredníctvom internetu šírená správa, ktorá napriek svojej nezmyselnosti vyzýva na to, aby bola preposielaná ďalším používateľom systému. Varuje napríklad aj pred údajne vážnym (v skutočnosti neexistujúcim) nebezpečenstvom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM