Rôzne Rôzne

Humenné získalo zaujímavé prvenstvo: V tomto je naše mesto NAJ v rámci celého Slovenska!

Humenné získalo zaujímavé prvenstvo spomedzi všetkých miest na Slovensku s počtom obyvateľov nad päť tisíc. Pýtate sa v čom? Prezradíme na úvod, že je to blízko späté so životným prostredím a jeho čistotou. Veď si to pozrite.

Ilustračný obrázok k článku Humenné získalo zaujímavé prvenstvo: V tomto je naše mesto NAJ v rámci celého Slovenska!
Zdroj: Dnes24.sk

Hana Nováková, generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva spoločnosti ENVI-PAK, informovala na štvrtkovej tlačovej konferencii okrem iného o víťazoch 6. ročníka Súťaže o najlepšie mestá a obce v triedení odpadov za minulý rok. Medzi spomenutými nechýbalo ani mesto Humenné.

Najprv ale celkový víťaz, ktorým sa stal Trenčín a toto mesto si tak pripísalo na svoj účet aj 3000 eur. Aby bola súťaž ďalej spravodlivá, Hana Nováková vysvetlila, že sa prihliadalo na veľkosť samospráv, preto boli rozdelené do dvoch kategórií, obce a mestá do 5000 a nad 5000 obyvateľov.

Víťazmi v kategórii Samospráva s najvyššou vyseparovateľnosťou sa stali obec Lazisko a mesto Nová Dubnica. V Efektivite inštalovanej zbernej siete vyhrala obec Kamenec pod Vtáčnikom a mesto Dubnica nad Váhom.

A teraz zbystrite pozornosť. V kategórii Samospráva s najvyššou hustotou zbernej siete zvíťazila obec Hliník nad Hronom a mesto Humenné!

Za Ekologický počin roka si prvenstvo odniesla obec Nižný Hrušov.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM