Rôzne

Humenné zažilo zhromaždenie Za slušné Slovensko: Pozrite si to na fotkách

V Humennom sa dnes uskutočnilo občianske zhromaždenie Za slušné Slovensko. Boli sme pri tom. Prinášame vám FOTO priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Humenné zažilo zhromaždenie Za slušné Slovensko: Pozrite si to na fotkách
15
Galéria

Piatok 16. marca sa stal dňom, kedy sa uskutočnili v rôznych slovenských mestách a aj v zahraničí ďalšie občianske zhromaždenia Za slušné Slovensko. „Potrebujeme novú šancu pre slušné a spravodlivé Slovensko, a preto požadujeme predčasné voľby. Toto je momentálne jediná možnosť, ako sa pokúsiť o obnovu dôvery ľudí v štát. Jediná možnosť ako vrátiť politike slušnosť,“ vyhlásili už vopred organizátori ešte pred samotným konaním protestov.

Tie teda sa konali v rôznych slovenských aj zahraničných mestách aj dnes a výnimkou tentoraz nebolo ani Humenné. Zhromaždenie sa uskutočnilo v našom meste na Námestí slobody pri Dome kultúry.

Humenský protest začal zhruba o 17:30 a trval približne do 18:45 hod. Zúčastnilo sa ho odhadom zopár stoviek ľudí. V dave bolo možné vidieť veľa mladých, ale nechýbali ani ostatné generácie.

Na začiatku protestu si prítomní uctili minútou ticha pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Počasie bolo upršané, na čo vo svojom prejave poukázal jeden z rečníkov, aktivista Ján Mičovský. „Chválabohu že prší, lebo keby bolo krásne počasie tak by niekto povedal, že sa tu zastavili ľudia len preto, aby sa pozreli čo sa tu deje… Vďaka tomuto dažďu vieme, že sú tu ľudia ktorí cítia, že ten dážď je očistný,“ uviedol.

K slovu sa dostali aj ďalší aktivisti či študenti, zaznela tiež hudobná vložka v podaní mladej speváčky, čítali sa listy od brata Jána Kuciaka či bývalého arcibiskupa Róberta Bezáka a záverom znela námestím štátna hymna.

V priloženej galérii si môžete pozrieť zábery zo spomínaného protestu v našom meste.

Veľká FOTOGALÉRIA: Prinášame vám momentky z humenského protestu
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM