Rôzne

Humenné zasiahne ďalšie sneženie: Meteorológovia varujú, toľkoto cm môže spadnúť!

Perinbaba ešte nepovedala túto zimu svoje posledné slovo. Odborníci varujú okres Humenné pred ďalším snežením!

Ilustračný obrázok k článku Humenné zasiahne ďalšie sneženie: Meteorológovia varujú, toľkoto cm môže spadnúť!
Zdroj: Dnes24.sk

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) vydali pre okres Humenné výstrahu prvého stupňa pred snežením. Tá platí pre termín od 1. februára 10:00 hodiny do 2. februára 15:00 hod.

„V okrese Humenné sa miestami očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 10 – 20 cm nového snehu,“ informujú odborníci s tým, že uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity – dopravu a pohyb osôb.

To ale nie je všetko, pred čím nás varujú meteorológovia. Výstrahu prvého stupňa vydali aj pred snehovými jazykmi a závejmi, ktoré sa miestami v našom okrese očakávajú. Tá platí pre termín od 31. januára 18:00 do 2. februára 06:00 hod. „Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity,“ upozorňuje SHMÚ.

Tým to ešte nekončí. Pre časové rozpätie od 1. februára 09:00 hod. do 2. februára 12:00 hodiny je vydaná pre okres Humenné aj ďalšia výstraha prvého stupňa a to pred poľadovicou. „V okrese Humenné sa ojedinele očakáva tvorba poľadovice,“ upozornil SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM