Rôzne

Humenné už začína žiť Vianocami: Na námestí rozsvietili výzdobu, FOTO

Vo večernom meste už cítiť blížiace sa Vianoce. V Humennom bola totiž rozsvietená časť vianočnej výzdoby. Po novom aj so zaujímavými novinkami.

Ilustračný obrázok k článku Humenné už začína žiť Vianocami: Na námestí rozsvietili výzdobu, FOTO
10
Galéria

Posledný novembrový piatok. Večer. Námestie slobody. Vonku je chladno a aj celkom hmlisto. Sneh ešte síce nenapadal, napriek tomu je na pešej zóne cítiť blížiace sa Vianoce. Technické služby (TS) totiž rozsvietili v srdci Humenného vianočnú výzdobu.

A tá so sebou prináša aj niekoľko noviniek. Na stĺpoch verejného osvetlenia pred tradičným miestom stromčeka vymenili staré a nefunkčné svetelné hadice za nové a ich farby prispôsobili farbe žiariviek, ktoré budú na samotnom stromčeku.

Pozdĺž južného námestia bolo namontovaných 10 nových dekoračných prvkov v tvare stromčeka, ktorého obrys lemujú LED hadice. 3,5 metra vysoký lupeň kvetu je dominantou vianočnej výzdoby v tejto časti námestia. Ako informuje radnica, túto dominantu ešte pred rozsvietením poškodili vandali. TS ju však stihli včas opraviť.

Zmenu zažije aj hlavný vianočný stromček mesta, ktorý bude okrem žiarivých LED svetiel po novom vyzdobený aj 70 striebornými guľami. Jeho rozsvietenie je naplánované na nedeľu 4. decembra.

A ako to vyzerá na námestí v tomto čase? Pozrite si našu fotogalériu.

Obrazom z námestia: V Humennom bola rozsvietená časť vianočnej výzdoby
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM