Samospráva

Humenné sa bude uchádzať o dotáciu: Vyrastie na Podskalke komunitné centrum?

Humenská radnica sa bude uchádzať o získanie nenávratného finančného príspevku pre projekt na výstavbu budovy komunitného centra v osade Podskalka.

Ilustračný obrázok k článku Humenné sa bude uchádzať o dotáciu: Vyrastie na Podskalke komunitné centrum?
Zdroj: TASR

Mesto Humenné predloží žiadosť o získanie nenávratného finančného príspevku pre projekt Komunitné centrum Humenné. Radnica tak zareagovala na výzvu, ktorú vyhlásilo Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky ako Sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Ľudské zdroje.

Predloženie žiadosti a zároveň aj povinné spolufinancovanie mesta vo výške min. 5 % z celkových oprávnených výdavkov – čo predstavuje 14 000 eur, odsúhlasili poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Humennom na svojom štvrtkovom zasadnutí.

Projekt rieši výstavbu samostatného objektu, budovy komunitného centra, ktoré sa bude nachádzať priamo v osade Podskalka. Jeho základom by podľa dôvodovej správy, predloženej na zasadnutí zastupiteľstva, mala byť školiaca miestnosť maximálne do 90 m². Komunitné centrum by malo mať ďalšiu klubovú miestnosť do 50 m², kanceláriu pre komunitných pracovníkov, sociálne zariadenia, stredisko osobnej hygieny, sklad materiálu a pomôcok, poprípade môže byť zriadená kuchyňa pre účely praktických tréningov varenia.

Maximálna výška oprávnených výdavkov podporeného komunitného centra so strednými nárokmi na priestory bude v prípade novostavby 280 000 eur s DPH.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM