Tomáš Šuhajda Rôzne

Humenné má nové oddychové miesto, postavili si ho sami obyvatelia: Takto bude vyzerať kolaudačka!

Obyvatelia Gaštanovej ulice združení v Občianskom združení (OZ) Humenský Gaštan splnili jeden zo svojich tohtoročných plánov. Vybudovali v Humennom nové a pri Lieskovčíku vôbec prvé oddychové miesto. Už túto sobotu je na programe kolaudačka v podobe prvého ročníka Dňa susedov.

Ilustračný obrázok k článku Humenné má nové oddychové miesto, postavili si ho sami obyvatelia: Takto bude vyzerať kolaudačka!
Zdroj: Dnes24.sk

Nové oddychové miesto sa nachádza v upravenom v prírodnom prostredí pri potôčiku Lieskovec, sú v ňom rozmiestnené tri ohniská na opekanie, prístrešok s možnosťou posedenia za stolmi z prírodného dreva, niekoľko detských hojdačiek a prírodná lesná architektúra vhodná na posedenie, opekanie a relax.

Pre tých, ktorý nevedia presne, kde to je: ste na konci Gaštanovej ulice, prejdete cez lavičku Lieskovca a potom približne 300 metrov po chodníku popri brehu smerom k lesu.

100 brigádnických hodín

Oddychové miesto začali členovia OZ Humenský Gaštan budovať s vedomím a súhlasom vodohospodárov vo februári tohto roka. Ako pre internetový denník Humenné 24 prezradil predseda výboru OZ Juraj Nosko, spolu aj s ďalšími občanmi Gaštanovej ulice a Dubníka bolo odpracovaných niekoľko sto brigádnických ho­dín.

Ak rozmeníme práce na drobné, z pobrežia boli odstránené stromy, z ktorých suché odpadávajúce konáre predstavovali nebezpečenstvo, bolo odstránené krovie a buriny z pobrežia potoka Lieskovec, ďalej bolo vyčistené koryto potoka a široké okolie od rôznych odpadkov a znečistenia, vyklčované staré pne…

„Porezané dreviny boli využité na vytvorenie prírodnej lesnej architektúry, ktorá pozostáva z približne 60 miest sedenia na pníkoch, pričom ako stoly sú použité hrubé pne,“ priblížil J. Nosko.

Otvorenie už túto sobotu!

OZ Humenský Gaštan a Slovenská únia žien vás pozývajú na slávnostné otvorenie nového oddychového miesta, ktoré bude zároveň predstavovať prvý ročník Dňa susedov. Touto malou slávnosťou bude oddychové miesto odovzdané do užívania širokej verejnosti.

Akcia je na programe už túto sobotu 11. júla so začiatkom o 10:00. Chýbať nebude kultúrna vložka, guľáš, opekačka či tombola a k dobrej nálade prispeje i harmonikár.

Nové oddychové miesto v Humennom pri Lieskovčíku: Takto to celé vznikalo
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM