Webnoviny - Rôzne

Humenné hľadá prednostu mesta cez výberové konanie

Primátorka Humenného Jana Vaľová zatiaľ neoznámila meno svojho zástupcu. Ako dnes uviedla pre agentúru SITA, uvažuje o menovaní jedného viceprimátora, k čomu ju vedie finančná situácia mesta.

Ak sa neskôr stav zlepší, prichádza do úvahy aj druhý zástupca. Nateraz to považuje za predčasné.

Na post prednostu Mestského úradu v Humennom vypísala Vaľová výberové konanie. Ako uviedla, konala tak na základe starého vnútorného predpisu, ktorý ju k tomu zaväzuje. Ten sa bude meniť, ale pripravuje v ňom viacero zmien. Termín na prihlásenie sa do súťaže na prednostu je stanovený do piatku 14. januára do 14:00.

Predpokladaný nástup do funkcie je od 1. februára. Uchádzač o tento post by mal mať okrem ďalších požiadaviek odbornú riadiacu prax vo verejnej správe minimálne 15 rokov, skúsenosti v oblasti investícií a rozvojových projektov s dôrazom na eurofondy a skúsenosti v oblasti verejného obstarávania. Nový prednosta vystrieda v tejto funkcii Antona Klamára. Mesto Humenné zatiaľ nemá prijatý rozpočet na tento rok. Vaľová to považuje za kľúčovú úlohu. Rokovanie zastupiteľstva k tomuto bodu zvolá na február. Ešte predtým pripravuje mimoriadne zastupiteľstvo, na ktorom sa bude prerokovávať zmluva s potenciálnym investorom, ktorý plánuje prísť do Humenného.

Vaľová vystriedala vo funkcii primátora Vladimíra Kostilníka, ktorý riadil mesto 12 rokov. Vaľová je súčasne poslankyňou Národnej rady SR a poslankyňou Prešovského samosprávneho kra­ja.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM