Samospráva

Humenné a volebné plagáty: Odtiaľto sa budú na nás kandidáti usmievať zaručene!

Supervolebný rok 2014. Aktuálne volíme nového prezidenta, no potom nás ešte čakajú voľby do Európskeho parlamentu a komunálne voľby. Mestskí poslanci v týchto dňoch schválili nové VZN o vyhradení miest na verejných priestranstvách na vylepovania volebných plagátov.

Ilustračný obrázok k článku Humenné a volebné plagáty: Odtiaľto sa budú na nás kandidáti usmievať zaručene!
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa platných zákonov o voľbách do orgánov samosprávy obcí a o voľbách do Európskeho parlamentu je na verejných priestranstvách možné umiestňovať plagáty len na miestach vyhradených obcou. Zachované musia byť zásady rovnosti politických strán a nezávislých kandidátov.

Na tohtotýždňovom rokovaní schválili humenskí poslanci nové Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) mesta č. 129/2014 o vyhradení miest na verejných priestranstvách na vylepovanie volebných plagátov počas volebnej kampane. Do platnosti sa dostane 15. apríla.

Na južnom námestí

A podľa neho kandidujúce subjekty môžu využiť na vylepovanie volebných plagátov reklamné pútače (presklené vitríny CL 170) na pešej zóne v južnej časti Námestia Slobody v Humennom.

„Podľa počtu kandidujúcich subjektov sa vymedzené plochy rozdelia tak, aby rozdelenie zodpovedalo zásade rovnosti kandidujúcich subjektov,“ píše sa ďalej v schválenom VZN.

Predošlé VZN 67/2002, ktoré sa novým ruší, vyhradzovalo pri voľbách pre kandidujúce subjekty šesť propagačných skriniek pred Mestským kultúrnym strediskom a propagačné skrinky pre Okresným úradom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM