Rôzne

Humenčania sa nestratia nikde na svete: Michaela pomáha organizovať veľký tanečný festival, rovno v Turecku!

Turecko. Krajina, ktorá susedí so Sýriou a krajina, ktorá je v poslednej dobe často na pretrase krížom-krážom po svete. Ani to však neodradilo rodenú Humenčanku angažovať sa v tomto exotickom štáte.

Ilustračný obrázok k článku Humenčania sa nestratia nikde na svete: Michaela pomáha organizovať veľký tanečný festival, rovno v Turecku!
Zdroj: TASR

Keď sa povie Turecko, mysľou mnohým prebehne aj exotika, more či lákavé pláže. Táto krajina má však i všakovaké iné lákadlá či atrakcie. A s jedným takýmto lákadlom má dočinenia aj Humenčanka Michaela.

Na juhozápadnom pobreží Turecka v areáli historického hradu v meste Bodrum, sa bude od 24. do 29. mája 2016 odohrávať už 17. ročník medzinárodného tanečného festivalu – International Bodrum Dance Festival.

Na jeho príprave sa podieľa 30 dobrovoľníkov zo 17 rôznych krajín, medzi nimi aj Slovensko. A práve našu krajinu zastupuje rodená Humenčanka Michaela Šuľáková. A že nejde o hocijakú udalosť svedčí fakt, že festival patrí od roku 2012 do zoznamu kultúrnych podujatí UNESCO.

Ako nám Michaela prezradila, organizátori reflektujú tento rok na nedávne udalosti spojené s bombovými atentátmi i nepokojmi v súvislosti so sýrskymi utečencami zvýšením bezpečnostných kontrol v spolupráci so samosprávou mesta. Napriek tomu sa očakáva znížená účasť v porovnaní s minulými ročníkmi.

„O to silnejšie je však potrebné vnímať posolstvo festivalu, ktoré v sebe nesie šírenie kultúrnych zážitkov na pozadí medzinárodnej spolupráce,“ uviedla rodená Humenčanka.

Môže vás zaujímať:

Bude to extrémne: Humenné zažije športovú udalosť, aká tu ešte nebola!

Dohodli sa: Prípoj do Humenného bude na meškajúci RegioJet čakať, má to však jeden háčik

Zemplínske nárečie je v móde stále: Bez týchto 20 výrazov do Humenného ani nechoďte! :)

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM