Tomáš Šuhajda Rôzne

Hrozí futbalovej mládeži v Humennom zánik? Mesto viac peňazí klubu neposkytne!

Mesto Humenné neposkytne na chod mládežníckeho futbalu klubu ŠK Futura ďalšie finančné zdroje. Prečítajte si stanoviská vedenia klubu ŠK Futura a humenskej radnice... Čo bude ďalej s humenskými futbalovými talentmi?

Ilustračný obrázok k článku Hrozí futbalovej mládeži v Humennom zánik? Mesto viac peňazí klubu neposkytne!
Zdroj: Dnes24.sk

Po minulotýždňovom stretnutí primátorky mesta a manažéra klubu vydalo vedenie ŠK Futura toto vyjadrenie na svoju stránku: „Oznamujeme rodičom našich mladých futbalistov, že na jesennú časť súťažného ročníka nám mesto neposkytne finančné zdroje nakoľko musia šetriť verejné financie v rozsahu 10%. Doterajšia dotácia 26 000 € postačila na vykrytie jarnej časti ročníka 2012/2013.“

Zisťovali sme preto aj stanovisko radnice. „ŠK FUTURA Humenné vyčerpal svoje finančné prostriedky schválené zastupiteľstvom za rok 2013 na odmeny manažéra a trénerov a stravovanie a tieto finančné prostriedky vyčerpali do 5. mesiaca roku 2013,“ povedala pre Humenne24 hovorkyňa mesta Michaela Slivková Kirňaková.

Nehospodárne kroky?

Podľa jej ďalších slov je ŠK FUTURA samostatným právnym subjektom, do hospodárenia ktorého mesto Humenné nevidí a ani nemôže zasahovať do jeho chodu, pretože by to nebolo v súlade so zákonom. „Keďže však ide o peniaze všetkých Humenčanov, ktoré do mestskej kasy odvádzajú formou daní, nemôžeme si dovoliť bezhlavo preplácať nehospodárne kroky vedenia ŠK FUTURA a ubrať z rozpočtu na iné akcie, ako je napríklad oprava chodníkov, výstavba detských ihrísk, oprava materských škôl a pod., pretože rozpočet mesta bol schválený a mesto môže rozdeliť iba také financie, s ktorými rozpočet mesta disponuje,“ dodala hovorkyňa.

Reakcia vedenia klubu

Vedenie futbalového klubu reagovalo ďalším oficiálnym vyhlásením, tentoraz na svojej stránke na sociálnej sieti. „Vedenie ŠK FUTURA Humenné s poľutovaním konštatuje, že zrejme pracovná vyťaženosť a neinformovanosť viedla k takejto dezinformácií na stránke mesta Humenné, že údajne boli dotačné prostriedky nehospodárne použité v prvom polroku 2013 v objeme 20 000 Eur pričom ročný rozpočet na mládežnícky futbal činní cca 64 550 Eur.“ K svojmu vyjadreniu pripojili tiež rozpočtový plán na rok 2013, ktorý nájdete TU.

Čo bude ďalej?

Otázne je, ako sa s touto situáciou dokáže vysporiadať vedenie klubu. „Je nám to ľúto ale ŠK Futura Humenné je nútená pre zachovanie ďalšieho chodu mládežníckeho futbalu, žiadať príspevky od Vás rodičov našej mládeže. Bližšie informácie Vám poskytnú jednotliví tréneri,“ píše sa v stanovisku vedenia ŠK Futura.

Zdroj: skfutura.sk, Facebook/ŠK Futura Humenné (Official), humenne.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM