Rôzne

Hraničný priechod Vyšné Nemecké: Natrafíte tam na obmedzenú premávku

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké - Užhorod, v časti osobná doprava, je a bude aj v nasledujúcich dňoch obmedzená premávka. Čo je dôvodom?

Ilustračný obrázok k článku Hraničný priechod Vyšné Nemecké: Natrafíte tam na obmedzenú premávku
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, k výrazným obmedzeniam dôjde v dňoch 1. až 15. júna 2015. Obmedzenie osobnej dopravy, a to konkrétne pri vstupe na územie Slovenska, súvisí s prebiehajúcou rekonštrukciou priechodu. Počas nevyhnutných stavebných prác bude motoristom prichádzajúcim z Ukrajiny k dispozícii iba jeden jazdný pruh.

Rekonštrukcia vo Vyšnom Nemeckom prebieha v rámci spoločného slovensko–ukrajinského projektu, ktorý je implementovaný cez Program cezhraničnej spolupráce ENPI a spolufinancovaný Európskou úniou. Modernizácia priechodu, ktorá začala v apríli tohto roka, by nemala trvať viac ako päť mesiacov. Vyžiada si približne 1,73 milióna eur. V záujme plynulého vybavovania cestujúcich žiada Colný úrad motoristov o dodržiavanie pokynov pri regulácii dopravy v uvedenom období. Zároveň im pripomína možnosť využitia ďalších hraničných priechodov medzi Ukrajinou a Slovenskom.

„Cestujúci osobnými motorovými vozidlami môžu použiť aj najbližší cestný hraničný priechod Ubľa – Malyj Bereznyj s nepretržitou prevádzkou. V čase od 8. do 20. hodiny je možné použiť hraničný priechod Veľké Slemence – Mali Selmenci určený pre peších cestujúcich a cyklistov, zároveň aj železničný hraničný priechod Čierna nad Tisou – Čop podľa platného železničného grafikonu,“ vysvetlila Baloghová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM