Rôzne

Hráči repre myslia na svojho vážne chorého parťáka: TAKTO sa rozhodli pomôcť Čišovi v jeho boji!

Spoluhráči z tímu českého majstra, slovenskí reprezentanti i bývalí spoluhráči z rodného mesta. Čo majú všetci spoločné, je snaha podporiť a túžba pomôcť Mariánovi Čišovskému (35). Ten bojuje so zákernou chorobou.

Ilustračný obrázok k článku Hráči repre myslia na svojho vážne chorého parťáka: TAKTO sa rozhodli pomôcť Čišovi v jeho boji!
Zdroj: YouTube.com

V Česku založili spoluhráči a priatelia Mariána Čišovského Spolek 28 (jeho číslo na drese). Cieľom je podporiť Mariána v boji so zákernou chorobou aj finančne, zriadený bol transparentný účet, na ktorý môže každý pomôcť ľubovoľnou sumou.

Podľa informácií portálu pluska.sk na finančnú zbierku ihneď zareagovali traja slovenskí reprezentanti Martin Škrteľ, Ján Mucha i Matúš Kozáčik. „Určite sa postupne budú pridávať ďalší chlapci. Je to cesta, ktorou by sme Mariánovi chceli pomôcť. Verím, že sa do tohto zapojí čo najviac ľudí,“ uviedol pre pluska.sk brankár Matúš Kozáčik, ktorý je zároveň aj klubovým spoluhráčom Mariána Čišovského.

Zbierka odštartovala na rozlúčkovom zápase kapitána Viktorie Plzeň Pavla Horvátha a vytvorená bola stránka www.spolek28.cz, kde nájde všetky informácie vrátane čísla účtu každý, kto sa rozhodne Mariánovi takisto pomôcť.

Pred necelým týždňom vyjadrili na diaľku podporu Mariánovi Čišovskému jeho bývalý spoluhráči z Humenného a to priateľským zápasom. Na štadión pri mlyne si našli cestu aj stovky ďalších ľudí a pripojili sa tak k odkazu aktérov na ihrisku: Čišo bojuj, sme tu s tebou. Viac si môžete prečítať tu.

Súvisiaci článok:

Dojímavý odkaz hráčov repre pre najúspešnejšieho odchovanca humenského futbalu: Čišo bojuj!

Foto: ilustračné, Čišo sa objavil medzi spoluhráčmi Viktorie Plzeň pri oslavách zisku titulu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM