Tomáš Šuhajda Rôzne

Hrá v 3 skupinách, ovláda niekoľko nástrojov: Humenčan, ktorý dvíha náladu všade, kde sa zjaví! VIDEO

Humenčan Ján (67) je vekom už dôchodca. Napriek tomu sprevádza tento hudobník z Dubníka 3 spevácke skupiny. Hrá na akordeón, okrem toho ovláda hru aj na gitare či rôznych klávesových nástrojoch, no jeho životným koníčkom sa stala hra na harmonike. Kde s ňou zavíta, tam nálada prudko stúpa.

Ilustračný obrázok k článku Hrá v 3 skupinách, ovláda niekoľko nástrojov: Humenčan, ktorý dvíha náladu všade, kde sa zjaví! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Ján Valalík vyštudoval hru na akordeón, na ktorom momentálne doprevádza až tri hudobné skupiny- Rusínske Holosy, Humenských seniorov a tiež skupinu Kičara zo Sniny.

Môže o sebe povedať, že hral takmer v každej väčšej rusínskej dedine a v každom meste či mestečku na východnom Slovensku, kde sa hovorí rusínsky. S hudbou prekročil dokonca i hranice Slovenska. Hráva na festivaloch, slávnostiach, oslavách a vynikajúcu náladu urobí všade, kam zavíta.

Najväčšiu radosť mu robí hra na harmonike. A práve s ňou zavítal i na poslednú akciu z dielne Humenského Gaštanu, ktorú toto občianske združenie zorganizovalo pri príležitosti posvätenia prvého oddychového miesta pri Lieskovci. „Páčia sa mi ich aktivity a keď som sa dozvedel, že bude spoločný guláš Gaštanová – Dubník, ponúkol som sa,“ vysvetľuje s úsmevom Ján. A práve z tejto akcie si môžete vychutnať kúsok z jeho umenia na VIDEU.

A ako by sa hudobník, ktorý hráva už viac ako 40 rokov, stručne charakterizoval? „Som človek veselý, rád zabávam ľudí a rozdávam dobrú náladu,“ znejú skromné slová tohto skúseného a mimoriadne nadaného muzikanta. Veď posúďte sami…

Čítajte tiež:

Farár posvätil nové oddychové miesto v Humennom. Gulášovej párty skrížil plány zákaz ohňa, vynašli sa!

Humenčan Ján Valalík a jeho umenie na harmonike!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM