Krimi

Hororový stret muža s ramenom bagra: Pomliaždená tvár i mozog, polícia obvinila bagristu

Boli to výkopové práce ako každé iné až do chvíle, keď prišlo k hrozivému stretu Štefana (54) s ramenom bagra. Ten utrpel ťažké pomliaždenie mozgu, zlomeniny lebečných kostí a pomliaždenie tváre.

Ilustračný obrázok k článku Hororový stret muža s ramenom bagra: Pomliaždená tvár i mozog, polícia obvinila bagristu
Zdroj: TASR

K nešťastnej udalosti počas výkopových prác pri ukladaní kanalizačného potrubia a pokládky betónového šachtového dna došlo ešte v novembri minulého roka a to v blízkej obci Dlhé nad Cirochou v jednom z tamojších rodinných domov. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Štefan sa v tej nešťastnej chvíli nachádzal vo výkope. Rameno bagra zasiahlo jeho hlavu a pritlačilo ju na kovové paženie výkopu. Podľa lekárskej správy utrpel ťažké pomliaždenie mozgu, zlomeniny lebečných kostí a pomliaždenie tváre. Išlo o ťažký úraz s dobou liečenia nad 42 dní.

V týchto dňoch padlo obvinenie. „Poverený príslušník vzniesol obvinenie za tento skutok 34-ročnému Petrovi zo Sniny, ktorý porušil dôležitú povinnosť pri práci – ako obsluha bagra nedodržal právne predpisy a dvíhal náklad na háku bagra napriek tomu, že nevidel druhého kolegu, pričom mal mať pod kontrolou celý pracovný priestor,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Obvinený muž je stíhaný na slobode. „V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ dodala Migaľová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM