Tomáš Šuhajda Rôzne

Hokejový talent aj majster Európy: Cenu Športovec roka 2014 dostanú v Humennom dvaja

Jedným z bodov na poslednom rokovaní Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Humennom bola aj tajná voľba. Hlasovalo sa o tom, komu mesto Humenné udelí ceny v športovej oblasti. Pozrite si mená, ktoré sa dočkajú tejto pocty za vynikajúce výkony.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový talent aj majster Európy: Cenu Športovec roka 2014 dostanú v Humennom dvaja
Zdroj: TASR

Do stanoveného termínu 30. november 2014 boli na humenskú radnicu doručené 3 návrhy na udelenie ceny Športovec roka, 1 návrh na cenu Športový kolektív roka a 3 návrhy na udelenie Ceny za rozvoj a podporu športu.

Tieto návrhy sa dostali najprv do rúk komisie športu a mládeže MsZ, ktorá návrhy prejednala a zostavila nominácie: Športovec roka- Samuel Fereta a Igor Štefan, Cena za rozvoj a podporu športu- Rudolf Andoga in memoriam, Jozef Štafura, Imrich Štefan a cenu Športový kolektív roka komisia neodporučila udeliť v tomto roku, napriek jednému návrhu, ktorý bol na radnicu doručený a to na volejbalové družstvo ŠK Chemes Humenné. „Návrh nie je úplný, chýba mu súhlas kandidáta s nomináciou. Navrhovateľa sme vyzvali k doplneniu e-mailom v zmysle VZN o oceňovaní. Navrhovateľ súhlas nedoložil,“ píše sa v dôvodovej správe.

Dvaja Športovci roka 2014

A tak sa k slovu dostalo MsZ, poslanci mali vybrať z nominovaných prostredníctvom tajnej voľby tých, ktorí budú v tomto roku ocenení. Poslanec Pavol Lopanič prišiel s návrhom, aby boli ocenení obaja navrhovaní na cenu Športovec roka, keďže sa cena Športový kolektív roka tento rok neudelí nikomu, čo mu poslanci v hlasovaní odklepli.

Športovcom roka 2014 sa tak v Humennom stali Samuel Fereta i Igor Štefan. Prvý menovaný je hokejový talent, pričom s týmto športom začal na zimnom štadióne v Humennom. Vo veku 12-tich rokov prestúpil do HC Košice a aktuálne je už hráčom bratislavského Slovana a pôsobí aj v reprezentačnom výbere do 17 rokov.

Igor Štefan dosiahol v minulom roku významné úspechy v pretekoch psích záprahov, je to majster SR 2013 a 2014, majster Európy 2013 a 2014, druhý na majstrovstvách sveta a je taktiež majstrom Európy 2014 v bikeringu (cyklista+pes).

Cenu za rozvoj a podporu športu dostane Imrich Štefan. Ten je zakladateľom futbalového klubu ŠK Štich. Klub síce vznikol ako mužský, no v roku bol založený ženský futbalový klub, ktorý bol následne zaradený do celoslovenskej 1. ligy žien a žiačok.

Ceny primátorky

Okrem vyššie uvedených cien udelí primátorka mesta Jana Vaľová Cenu primátorky za rozvoj športu a Cenu za reprezentáciu mesta Humenné. Prvé ocenenie dostane Jozef Štatura, ktorý je v Humennom žijúcou futbalovou legendou a to druhé hokejový klub MHK Humenné.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM