Tomáš Šuhajda Rôzne

Hodnotenie služieb: Pôrodnica humenskej nemocnice sa dostala do TOP 10 v SR!

Pôrodnica Nemocnice A. Leňa Humenné sa v projekte Sprievodca pôrodnicami 2013 umiestnila v TOP 10 v hodnotení služieb!

Ilustračný obrázok k článku Hodnotenie služieb: Pôrodnica humenskej nemocnice sa dostala do TOP 10 v SR!
Zdroj: Webnoviny.sk

Projekt Sprievodca pôrodnicami 2013 koordinoval Stredoeurópsky inštitút pre zdravotnú politiku – Health Policy Institute (HPI) a portál rodinka.sk. Rebríček vznikol na základe hodnotenia služieb 50 z 54 slovenských pôrodníc, ktoré mali záujem sa na projekte zúčastniť.

Zverejnené boli výsledky 10 najlepších pôrodníc v každej hodnotenej kategórii a tými boli celkové hodnotenie, expertné hodnotenie, hodnotenie služieb a hodnotenie mamičiek.

Pôrodnica Nemocnice A. Leňa v Humennom sa dostala do TOP 10 v hodnotení služieb, keď obsadila 8. priečku. „Umiestnenie humenskej pôrodnice v TOP 10 vnímame ako ocenenie našej snahy neustále zlepšovať kvalitu poskytovanej starostlivosti a prístupu k pacientom (mamičkám). V minulom roku sme na našu pôrodnicu zakúpili nové polohovateľné pôrodné lôžko a nové operačné lampy, čo určite zvýšilo kvalitu a komfort našich pacientov,“ uviedol pre Humenné24 riaditeľ nemocnice Marián Béreš.

Záujem mamičiek aj mimo okresu

Podľa ďalších slov riaditeľa sa v roku 2013 narodilo v humenskej pôrodnici 640 detí, z toho 170 bolo mimo okresu Humenné, čo svedčí o záujme budúcich mamičiek aj z iných regiónov.

„Naša nemocnica je dlhoročným držiteľom prestížneho certifikátu UNICEF „baby friendly hospital“, takže sme radi, že to nie je len na papieri, ale aj skutočnosťou,“ pokračoval Béreš.

Dodal, že v najbližších rokoch by chceli realizovať kompletnú rekonštrukciu pôrodných sál a tak ešte viac zvýšiť kvalitu a bezpečnosť a prilákať ešte viac mamičiek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM