Tlačové správy

Gašpera podporujú mladí: Záujem o krajskú politiku prejavila aj omladina

O dianie v kraji sa čoraz viac zaujímajú mladí ľudia. Niekoľko kandidátov z radov mladej generácie podporuje v kandidatúre na predsedu kraja Pavla Gašpera.

Ilustračný obrázok k článku Gašpera podporujú mladí: Záujem o krajskú politiku prejavila aj omladina
Foto: Peter Handzuš

Povstala mladá generácia

Do politiky sa chystá vstúpiť mladá krv v podobe poslaneckých kandidátov. Záujem o Prešovský samosprávny kraj (PSK) z radov mladých ľudí teší aj Pavla Gašpera, ktorý kandiduje na post predsedu PSK ako aj na krajského poslanca. „Vidieť, že povstala mladá generácia, ktorá chce urobiť niečo v prospech nášho kraja. I keď sú to mladí ľudia, majú bohaté skúsenosti,“ uviedol na tlačovej konferencii Gašper. Jedným z nich je 22-ročný Martin Jurčík, ktorý od 19-tich rokov pôsobí ako poslanec obecného zastupiteľstva v Liptovskej Tepličke. „Veľmi veľa ľudí ani nevie, že je tu nejaká VÚC-ka. Hlavne mladí ľudia sa ma pýtali, čo sú to za voľby, čo robia krajskí poslanci, aké sú ich kompetencie,“ vysvetlil Jurčík. „Chcem podporiť hlavne kultúru a šport. Je mi to veľmi blízke, keďže sám som aktívnym športovcom. Kultúra spája mladších a starších ľudí. Za dôležité považujem ochranu životného prostredia. Máme krásnu prírodu a kvalitnú vodu,“ doplnil mladý poslanecký kandidát, ktorý podporuje Gašpera v kandidatúre na predsedu PSK.

Foto: Peter Handzuš

Spojenie mladosti a skúsenosti

Ďalším mladým Gašperovým podporovateľom je Martin Mlynár, 21-ročný vysokoškolák, ktorý pod hlavičkou občianskeho združenia organizoval v Poprade desiatky podujatí. Na Obchodnej fakulte vedie Študentský parlament. Študentov zastupuje v Študentskej rade vysokých škôl. Okrem toho už dnes podniká v oblasti reklamy. „Pavol Gašper je čestný človek s jasnou víziou pre náš kraj a chce ho úprimne zlepšiť,“ objasnil podporu Mlynár, ktorý chce osloviť predovšetkým mladú generáciu voličov. „Mladým ľuďom sa chcem venovať ako styčný bod v župe. Ak chce skupina mladých ľudí niečo v kraji urobiť, je dnes veľmi ťažké nájsť podporu. Mojou ambíciou je zmeniť krajský dotačný program. Veľké rezervy vidím v kraji ohľadom školstva a kultúry,“ uzavrel Mlynár. Skúsenosťou oplýva aktívna krajská poslankyňa Alena Madzinová, podtatranská odborníčka na školstvo. „Mojou prioritou je pokračovať v skvalitňovaní stredného školstva. Potrebujeme vyprofilovať študijné odbory, potrebné pre trh práce, pomáhať kultúrnym inštitúciám a podporovať šport. Je pre mňa veľmi dôležité uchovávanie ľudových tradícií a starostlivosť o naše historické pamiatky. Všetci starostovia si želajú, aby mali výborné cesty. S tým súvisí aj ochrana životného prostredia. Aj preto budem podporovať Pavla Gašpera,“ vysvetlila Madzinová, riadiaca sa heslom „Múdro, čestne, spravodlivo.“

Foto: Peter Handzuš

Gašper očakáva vyššiu účasť

Podľa kandidáta na prešovského župana a na poslanca za okres Poprad by bolo správne, keby sa krajských volieb aktívne zúčastnil minimálne taký počet, ako pri komunálnych voľbách. „Ak porovnávame rozpočty obcí a miest, tak rozpočet vyššieho územného celku, prepočítaný na jedného obyvateľa je porovnateľný s výškou peňazí, ktoré obce a mestá dostanú z podielových daní. Je na mieste, aby aj účasť vo voľbách bola približne na úrovni volieb do samospráv,“ uzavrel Gašper, županský i poslanecký kandidát. Jeho kandidatúru na župana podporujú dvadsiati kandidáti na poslancov z celého kraja hlásiaci sa k jeho programu.

Zdroj: YouTube.com

Viac o Pavlovi Gašperovi na www.pavolgasper.sk

(Politická reklama) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Pavol Gašper
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM