Iné športy

Futsalovej repre sa v Humennom nedarilo. Výber do 21 rokov prekvapil

Slovenskí futsalisti obsadili na 13. ročníku Turnaja štyroch krajín v Humennom posledné štvrté miesto. Od Poľska vyfasovali debakel.

Ilustračný obrázok k článku Futsalovej repre sa v Humennom nedarilo. Výber do 21 rokov prekvapil
Zdroj: TASR

Zverenci trénera Mariána Berkyho najskôr v piatok podľahli Čechom 1:4, na druhý deň zdolali Maďarsko 3:2, lenže v nedeľňajšom záverečnom súboji vybuchli s Poľskom, s ktorým prehrali vysoko 1:8. Víťazom turnaja sa stali Maďari, pri rovnosti 6 bodov s Poľskom rozhodol v ich prospech lepší vzájomný zápas.

Aj v kategórii do 21 rokov sa z celkového triumfu tešia Maďari, domáci Slováci príjemne prekvapili a obsadili druhú priečku. Tím Jána Janíka remizoval 0:0 s Českom, prehral 2:3 s Maďarskom a v nedeľu zdolal rovesníkov z Poľska 3:2.

Prečítajte si tiež: Druhý zápas, druhá výhra: MHK Humenné má za sebou víťazné zemplínske derby!

„Záverečný zápas na turnaji nám vyšiel najlepšie. Výhra 3:2 nad silným Poľskom, ale najmä výkon, nás všetkých potešil. Pomohol nám aj Hudaček, ktorý sa po dohode trénerov presunul z A-tímu. Vzhľadom na to, že sme tu mali veľmi mladý kolektív, je celkové 2. miesto miernym prekvapením. Vieme, že máme v budúcnosti na čom stavať. Účinkovanie na turnaji hodnotím veľmi pozitívne,“ citovala Janíka oficiálna internetová stránka Slovenského futsalu.

Všetky zápasy sa odohrali v priebehu piatka až nedele v Mestskej športovej hale v Humennom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM