Samospráva

Futbalový štadión, multifunkčné ihriská, oprava zimáku... Do čoho chce mesto investovať v roku 2016? VIDEO

V piatok na mestskom zastupiteľstve predkladá primátorka Jana Vaľová návrh rozpočtu mesta Humenné na rok 2016. Odklepnúť ho ešte tak musia mestskí poslanci. Aké najvýraznejšie investície v podaní mesta môžu očakávať Humenčania v tomto roku? Pozrite si VIDEO.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový štadión, multifunkčné ihriská, oprava zimáku... Do čoho chce mesto investovať v roku 2016? VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Primátorka mesta Humenné Jana Vaľová predloží na piatkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva vyrovnaný rozpočet vo výške 20 miliónov eur. S touto sumou by tak malo hospodáriť mesto v roku 2016. „Humenné patrí k mestám so zdravým hospodárením. V roku 2015 sme predpokladali hotovostný prebytok vo výške 433 tisíc eur, avšak bude zrejme oveľa vyšší, až okolo jedného milióna eur,“ uviedla na úvod ešte pred piatkovým rokovaním Vaľová.

Investície za 1,7 milióna

Podľa jej slov si mesto vďaka dobrému hospodáreniu bude môcť v tomto roku dovoliť investície za približne 1,7 milióna eur.

„Počítame s rekonštrukciou a modernizáciou futbalového štadióna, rekonštrukciou a zateplením Domu služieb Centrum, so stavebnými úpravami a spevnením medzigarážových priestorov na Sídlisku III, s rekonštrukciou prístreškov autobusových zastávok, výstavbou multifunkčných ihrísk,“ priblížila primátorka Humenného.

Pripravujú sa podľa nej aj projekty, ktoré budú hradené zo štrukturálnych fondov EÚ. Jeden z nich je napríklad modernizácia verejného osvetlenia celkovo približne za 800 tisíc eur.

Oprava zimného štadióna

Z hotovostného prebytku z minulého roka plánuje mesto vyriešiť aj havarijnú situáciu na streche zimného štadióna a vyčleniť tak potrebné finančné prostriedky na jej rekonštrukciu.

„Zároveň nezabúdame na svojich občanov. Deti a seniori majú u nás cestovanie mestskou dopravou zadarmo. Seniorom po splnení podmienok poskytujeme príspevok na stravu,“ pripomenula Vaľová.

Či sa tieto plány môžu začať premieňať na realitu, rozhodne už v piatok Mestské zastupiteľstvo. Jeho kompletný program bod po bode si môžete preštudovať tu!

Foto: ilustračné

Video: Primátorka Jana Vaľová o rozpočte a investíciách na rok 2016

Primátorka Jana Vaľová o návrhu rozpočtu 2016
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM