Zuzana Ročeňová Rôzne

FOTOREPORTÁŽ: Jánske ohne rozžiarili oblohu nad Šíravou

Podujatie Jánske ohne nad Šíravou ponúklo v sobotu bohatý program, kde nechýbal folklór, tradičné jedlo a výborná nálada. Vyvrcholením programu bolo zapálenie štyroch menších vatier na všetkých svetových stranách a jednej veľkej vatry, ktoré si nenechalo ujsť množstvo ľudí.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Jánske ohne rozžiarili oblohu nad Šíravou
Zdroj: Dnes24.sk

Návštevníci podujatia Jánske ohne nad Šíravou zažili sobotu plnú kúziel, mágie a zábavy.

Šermiarske súboje na hrade

Akciu odštartoval výstup na hrad nad obcou Vinné s ukážkami historického šermu. A pokusov hradného pána v jeho alchymistickej dielni. **Program potom pokračoval na Vinianskom jazere, kde si návštevníci mohli pozrieť prezentáciu ľudových zvykov na Jána v podaní Zemplínskych heligonkárov, FSk Hatalovčan a FSk Viňančan. **

Pri jazere sa nachádzala Ulička remesiel, gitarové múzeum, detský kútik. Pre najmenších účastníkov boli nachystané rôzne súťaže, jazda na koni a tvorivé dielne v kráľovstve rozprávok Tašíkovo.

Zlatý klinec programu

Nechýbalo divadelné predstavenie ochotníckeho divadla Vidi z Vinného „Večar na Valaľe“, remeselníci, miestne špeciality a zlatý klinec programu zapálenie vatier.

Ak ste toto skvelé podujatie zmeškali, prinášame vám fotoreportáž, kde môžete vidieť atmosféru, ktorá na Vinianskom jazere vládla.

Jánske ohne nad Šíravou
39
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM