Fotografická súťaž o Prešovskom kraji začala: V roku 2020 pribudla novinka

Profesionálni, ale aj amatérski fotografi sa opäť môžu zapojiť do fotosúťaže. Tento rok to bude s novinkou, má to však aj dôležitú podmienku.

Ilustračný obrázok k článku Fotografická súťaž o Prešovskom kraji začala: V roku 2020 pribudla novinka
Zdroj: KOCR Severovýchod Slovenska

Novinkou súťaže Choď a foť, ktorú už ôsmykrát vyhlásila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, sú v tomto ročníku dve nové kategórie. Redakciu o tom informoval František Baláž z KOCR Severovýchod Slovenska.

Hlavným cieľom fotosúťaže je prezentácia Prešovského kraja očami širokej verejnosti.

Tajuplné chodby

„Prešovský kraj je veľmi fotogenický. Nájdeme v ňom miesta s dychberúcimi výhľadmi z najvyšších vrcholov, ale na druhej strane tajuplné podzemné chodby, čo svedčí o jeho rozmanitosti. Každoročne sa nám do súťaže zapojí množstvo fotografov, ktorí zachytia tie isté miesta a pohľady, vždy však nájdu iný spôsob,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

V minulom roku sa do súťaže zapojilo 435 snímok. O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodla odborná porota, ktorej predsedal fotograf Ján Štovka. Rovnako to bude aj počas vyhodnotenia Choď a foť 2020.

Čo je novinkou

Tradíciou ostáva tiež hlasovanie verejnosti na facebookovom profile Severovýchod Slovenska. V minulom roku ocenila verejnosť najvyšším počtom likeov snímku s názvom Modlitba od autorky Klaudie Kirschnerovej.

„Tak ako aj po minulé ročníky, aj v tomto roku môžu súťažiaci prihlásiť fotografie do niekoľkých kategórií. Súťaž sa snažíme každý rok urobiť ešte atraktívnejšou. Novinkou vo ôsmom ročníku preto budú dve nové kategórie človek a kraj a architektúra,“ vysvetlil Janoško.

Má to podmienku

V rámci prvej spomínanej kategórie budú môcť fotografi posielať snímky ľudí zachytávajúce ich každodennú činnosť, prácu, relax a podobne. V druhej novej kategórii sa naskytá možnosť zachytiť jedinečné architektonické pamiatky, budovy či domy vyskytujúce sa tiež na území Prešovského kraja.

Podmienkou je, aby fotografia bola zhotovená na území Prešovského kraja. Fotografie je možné zasielať do 15. októbra na e-mailovú adresu chodafot@severovychod.sk. Prípadná vernisáž víťazných fotografií sa tradične uskutoční v decembri v Divadle Jonáša Záborského v Prešove.

A vo fotogalérii si pozrite aj archívne víťazné snímky v tejto súťaži.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: archívne

Úspešné snímky z Prešova: FOTO, ktoré zabodovali v súťaži Choď a foť
2
Galéria
Zdroj: Tibor Šarišský
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM