Tomáš Šuhajda Rôzne

FOTO: Vysloviť spoločné Áno je v nich zážitok. 4 najkrajšie svadobné miesta v Humennom

Deň nazývaný aj ako Deň D. Moment, keď dvojica zaľúbencov robí vo svojom vzťahu zásadný krok a ktorý si zaslúži krásne prostredie. Okres Humenné disponuje viacerými zaujímavými svadobnými miestami. Zaostrili sme na tie najkrajšie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vysloviť spoločné Áno je v nich zážitok. 4 najkrajšie svadobné miesta v Humennom
Zdroj: Dnes24.sk

V Humennom a okolí sa odohrávajú sobáše na mnohých zaujímavých miestach. My sme vybrali štyri z nich, ktoré podľa nás sú najkrajšie. Dve priamo z Humenného a dve z okolitých dedín. Tri miesta cirkevného a jedno občianskeho obradu.

Občiansky sobáš v kaštieli

V okolí Humenného žijú prevažne katolíci a preto aj počty cirkevných sobášov jednoznačne prevyšujú tie občianske. Začnime však práve spomínanou druhou možnosťou. A nemusíme chodiť vôbec ďaleko. Humenčania majú na rozdiel od mnohých iných miest tu výhodu, že obradná sieň občianskych sobášov sa nachádza v najväčšej dominante mesta – v renesančnom kaštieli. Teda v žiadnej šedivej úradnej budove, ale rovno v honosnom sídle.

Priestory sú poskytované pre občanov v Matričnom obvode Humenné bezplatne. Ak ani jeden zo snúbencov nemá trvalý pobyt v danom obvode, ide o delegovaný sobáš. Vtedy treba počítať s poplatkom za obrad bez programu vo výške 45 eur a za obrad s programom v čiastke 135 eur.

Na najmladšom sídlisku

Čo sa týka cirkevných sobášov, môžeme ostať rovno v meste. Ktorý kostol je z vášho pohľadu ten naj? Zaiste, koľko ľudí, toľko chutí a každý má iný vkus. A pozoruhodných Božích stánkov je v našom meste hneď niekoľko. My sme sa do tohto výberu rozhodli zaradiť stále pomerne mladý Kostol sťatia sv. Jána Krstiteľa, nachádzajúci sa na Sídlisku pod Sokolejom. Jeho stavbu budú mať v čerstvej pamäti iste ešte mnohí „Májovčania“, ktorí v ňom neskôr povedali to svoje áno.

V rodisku arcibiskupa

Najväčšou dominantou Ohradzian, ktoré sú rodiskom emeritného arcibiskupa Alojza Tkáča, je bezpochyby Kostol Nanebovzatia Panny Márie. Stavali ho tesne pred druhou svetovou vojnou, v rokoch 1937–1939. Ide o modernú stavbu nachádzajúcu sa na miernom kopci, čo dáva celému miestu ešte čarovnejší šmrnc. Krásne a udržiavané okolie, výhľad na obec a predovšetkým útulný interiér tohto kostolíka ho musia radiť medzi tie najkrajšie miesta v celom okrese, kde si snúbenci hovoria svoje áno.

Kostolík rovno medzi domami

Rovnako útulný a nemenej zaujímavý kostolík sa nachádza aj v obci Rovné. Je už na prvý pohľad iný, ako vo väčšine osatných obcí. Nachádza sa na ulici priamo medzi domami. Už také vchádzania snúbencov po schodoch vedúcich doň môže pôsobiť zaujímavo a romanticky. Časť kostola bola rekonštruovaná v rokoch 1961–1962. Ale i tu sú ďalšie slová zbytočné a aj tento Kostol narodenia Panny Márie si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Najkrajšie sobášne miesta v Humennom a okolí? Tieto rozhodne stoja za pozornosť!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM