Rôzne

FOTO novinky pri Valaškovskom moste: Humenské páry majú nové miesto pre zámky lásky!

Nainštalovali ju symbolicky na Valentína. V Humennom pri Valaškovskom moste už stojí nová konštrukcia v tvare srdca, na ktorú možno vešať zámky lásky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO novinky pri Valaškovskom moste: Humenské páry majú nové miesto pre zámky lásky!
6
Galéria
Zdroj: Technické služby Humenné

Technické služby (TS) mesta Humenné museli z Valaškovského mosta odstrániť uzamknuté zámky „lásky“ a to z dôvodu nadmernej záťaže konštrukčných prvkov mosta a v zmysle rozhodnutia Pamiatkového úradu v Prešove.

„Zákonite tak vznikla situácia, že v meste už nebola vhodná lokalita ani miesto na zavesenie zámkov, symbolizujúcich vstup do manželstva, prípadne sľub lásky dvoch ľudí,“ uviedol riaditeľ TS Milan Kuruc s tým, že po ich odstránení začali dostávať otázky, ale aj návrhy či podnety najmä od mladých ľudí na zriadenie miesta, kde by sa mohlo v tejto peknej tradícii pokračovať.

„V TS sme dali hlavy dokopy a vymysleli sme konštrukciu, ktorá by symbolizovala lásku a šťastie. Po dlhých úvahách nám vyšlo, že najlepšie by nášmu zámeru odpovedala konštrukcia v tvare srdca. Priznám sa, že k takému rozhodnutiu nás inšpiroval podobný tvar či symbol, ktorý som videl v zahraničí,“ priblížil M. Kuruc.

Námet a inšpiráciu teda mali a mohli pristúpiť k realizácii. Podľa ďalších slov riaditeľa TS zabezpečiť materiál, navrhnúť spôsob jeho spracovania, technológiu ohýbania a konečnú povrchovú úpravu trvalo zhruba tri týždne a v stredu, na Valentína, ho nainštalovali na navrhnuté miesto pri Valaškovskom moste.

„Veríme, že ľudia, ktorí k sebe pociťujú lásku a sympatie, a podotýkam, že to nemusia byť len mladé páry vstupujúce do manželstva, nech takí ľudia prídu na nové miesto, k "Putu lásky“ a svoj zámok lásky zavesia na novú konštrukciu. Všetkým, mladým či starým, budúcim manželom, ale i všetkým ľuďom žijúcim v priateľskom zväzku želám v mene TS, aby im ich láska a šťastie vydržali na dlhý čas," zaprial Milan Kuruc.

FOTO VNÚTRI: Humenné má zaujímavú novinku pre zaľúbencov
6
Galéria
Zdroj: Technické služby Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM